A Sun Microsystems szállítja a 2010-es vancouveri olimpia szervereit

|

A 2010-es vancouveri téli olimpiai játékok szervezői bejelentették: a Sun Microsystems kanadai leányvállalata lesz a hatalmas érdeklődéssel várt esemény hivatalos szerverszolgáltatója. A Sun mintegy 550 szerverének feladata lesz az eredmények feldolgozása, nyilvántartása, az újságírók és a versenyzők valósidejű tájékoztatása.

John Furlong, az olimpia szervezőbizottságának vezetője elmondta: létfontosságúnak tartották, hogy ezen a téren a legmegbízhatóbb megoldás a lehető leghamarabb megszülessen. Az is fontos volt számukra, hogy olyan partnert találjanak, amely ismeri a sport, az olimpia világát. A Sun, amely a 2002-es, Salt Lake City-beli játékok szállítója volt, s az észak-amerikai jégkorong-liga, az NHL hivatalos szerverszállítója, kiválóan megfelel a követelményeknek. A Sun által felállítandó szerverpark egyes elemei Windows operációs rendszer alatt működnek majd, ám a világ bármely pontjáról valós időben hozzáférhető eredményközlő és információs szolgáltatást működtető rendszer nagy részét a Sun Solaris operációs rendszert futtató Sun Fire UltraSPARC szerverek jelentik majd. Andy Canham, a Sun Microsystems kanadai vállalatának vezetője felhívta a figyelmet: a felhasználók ma már pontosan tudják, hogy mikor milyen információra van szükségük, az egyoldalú, broadcast-jellegű szolgáltatások ideje lejárt. A Sun már megkezdte a szerverpark szállítását és telepítését, s a jövő évben nagyszabású szimulációs teszteknek vetik majd alá a konfigurációt.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.