A Sun Microsystems uralja a lemezes adattárolók piacát

|

Az IDC 2008. II. negyedéves jelentése alapján (IDC Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker) a Sun Microsystems kiváló eredményeket ért el a lemezes adattárolók piacán. A Sun a negyedév során elért 29 százalékos bevétel növekedéssel maga mögé utasította az összes jelentős szállítót, és a piaci átlaghoz képest háromszoros növekedést produkált.

Az előző év azonos időszakához képest az elmúlt két év során a mostani volt a legnagyobb mértékű növekedés a külsőlemezes tároló-rendszerek értékesítésében. A második negyedévben a lemezes tároló-rendszerek értékesítése világszerte továbbra is erőteljes növekedést mutatott, és a teljes piac bevétele elérte a 6,9 milliárd dollárt, ami 2007 II. negyedévével összehasonlítva 10,9%-os növekedést jelent. A Sun lemezes adattároló értékesítései 2008 II. negyedévében csaknem minden fontosabb bevételi kategóriában lehagyták a piacot: * Az előző év azonos időszakához képest a Sun a teljes piaci spektrumban 29,2%-os növekedéssel 494 millió dolláros bevételt ért el 2008 II. negyedévében; * A vállalat immár 19 egymást követő negyedév óta őrzi első helyét a Unix egységek szállításában, egyúttal pedig a leszállított Unix terabájtok tekintetében is átvette a vezetést; * A középkategóriás termékek értékesítése is lendületes volt, így a Sun árbevétele, valamint a vállalat által szállított egységek és terabájtok száma egyaránt gyorsabban nőtt a piac egészénél. „A mai eredmények ismét csak azt bizonyítják, hogy a Sun egyedülálló, nyílt megközelítésmódja az adattároló megoldások terén egyre elfogadottabbá válik a legfontosabb érintettek, vagyis az ügyfeleink körében” – mondta Jason Schaffer, a tároló-termékek részlegének főigazgatója. „Mivel egyre több nagyvállalat, illetve internetes cég a Suntól vár megoldást a fokozott megtakarítások és rugalmasság elérésére, így a Sun tárolótermék portfoliójának egyre gyorsabb elterjedésével számolhatunk.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.