A SunRay kliensek új nemzedéke

|

A Sun Ray termékcsalád mindössze négy watt energiafelvétel mellett is működő új tagjai alacsony üzemeltetési költségükkel és nagy teljesítményükkel tűnnek ki a biztonságos és környezetbarát vékony kliensekre épülő rendszerek terén - és immár támogatják a Windows asztali gépes környezetet is.

Az új Sun Ray 2 és Sun Ray 2FS kliensek a kormányzati, pénzügyi és vállalati szektorban világszerte bevált Sun Ray architektúrára épülnek. Az olcsó és kis helyigényű Sun Ray 2, valamint az igen biztonságos, nagy felbontású, kettős videokimenettel rendelkező Sun Ray 2FS modellek jelentősen kibővítik az olcsóbb és a nagyobb teljesítményű kliensgépek piacán rendelkezésre álló eddigi kínálatot. Az új Sun Ray 2 kliensek csúcstechnológiás, a legszigorúbb katonai követelményeknek is megfelelő biztonsági funkciókkal, a perifériás portok teljes választékával, valamint beépített intelligenskártya-olvasóval rendelkeznek. A környezetbarát Sun Ray 2 kliensek legfőbb előnye a nagyon alacsony, jellemzően mindössze 4 wattos áramfogyasztás, ami szinte elhanyagolható egy átlagos PC 80 wattos energiafelvételéhez képest. A Sun Ray szoftver június végére várt legújabb verziója már tartalmazni fogja a Sun saját fejlesztésű, a Microsoft Windows környezethez való kapcsolódást biztosító Remote Desktop Protocoll (RDP) nevű kliensprogramját. Az új Sun Ray szoftver átfogó infrastruktúrájával fokozott biztonságú Windows-, Linux- és Solaris- alkalmazásokat lehet elérhetővé tenni nagyszámú felhasználónak. A Sun Ray szoftver legfrissebb verziója új asztali gépes felügyeleti funkciókat is tartalmaz, amelyekkel a rendszergazdák a hálózaton keresztül biztonságos, ellenőrzött, nyílt forráskódú asztali gépes környezetet telepíthetnek a Sun Ray kliensgépekre. Az új adminisztrátori eszközzel, a Solaris 10 alapú GNOME, Mozilla és StarOffice nyílt forráskódú asztali számítógépes környezetekből, egyszerű egérműveletekkel módosíthatók a jogosultságok és a beállítások. Ezzel a központi jogosultsági és szabályrendszerrel a vállalatok a jobb átláthatóság és az előírások szigorúbb betartása érdekében naplózhatják és név szerint nyomon követhetik az egyes felhasználók tevékenységét, és ezzel nagyobb fokú védelmet biztosíthatnak a saját szellemi tulajdont képező vagy egyéb titkos adataiknak.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.