A SUSE legújabb rendszerfelügyeleti eszköze segíti a megfelelőség biztosítását

|

A SUSE Manager 1.7 hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez, a Linux rendszerek felügyeletének leegyszerűsítéséhez, a megfelelőség biztosításához, valamint a szolgáltatás minőségének javításához. Az új verzió a hamarosan megjelenő SUSE Manager Management Pack for System Center modul révén képes lesz együttműködni a Microsoft felügyeleti megoldásával, és így egyetlen felügyeleti konzolról lesz ellátható a Windows és a Linux rendszerek felügyelete.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE portfóliójában elérhetővé vált a SUSE Manager 1.7. A megoldás segítségével a szervezetek a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt átfogóan menedzselhetik Linux kiszolgálóikat, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Linux Server rendszereket is. A Linux kiszolgálók egypontos felügyeletét lehetővé tevő SUSE Manager révén egyszerűen monitorozhatók a kiszolgálók, automatikusan telepíthetők a szerverek, valamint szerepalapú felügyelet valósítható meg a szervezeten belül. A megoldás segítségével hardver- és szoftverleltár is készíthető, továbbá automatikusan telepíthetők a frissítések, és egyszerűen visszavonhatók az esetleges hibás csomagok. A SUSE Manager segít az üzemeltetési költségek csökkentésében és a Linux rendszerek felügyeletének leegyszerűsítésében, továbbá a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is hozzájárul a vállalati házirendek és külső szabályozások betartatásán keresztül. A SUSE Manager 1.7 a következő újdonságokat kínálja az ügyfeleknek: • Compliance fejlesztések. - A SUSE Manager 1.7 átfogó megközelítést kínál a vállalati rendszerek biztonságának fenntartásához (OpenSCAP), a szoftver-hibajavítások állapotának auditálásától kezdve egészen annak ellenőrzéséig, hogy a szerverek a legújabb biztonsági frissítésekkel és beállításokkal működnek-e. Az 1.7-es verzió proaktívan figyeli a potenciális biztonsági fenyegetésekre utaló jeleket is. • Rugalmas telepítési lehetőségek. - A SUSE Manager 1.7 támogatja a nyílt forráskódú PostgreSQL adatbázist. Ennek köszönhetően az ügyfelek a telepítési és méretezési forgatókönyvek széles skáláját használhatják különféle adatbázisok közül választhatva, beleértve az Oracle 10g vagy 11g adatbázisokat, a beágyazott, kereskedelmi forgalomban megvásárolható vállalati adatbázisokat, illetve a beágyazott PostgreSQL adatbázist. • További fejlesztések a kiosztás és felügyelet terén. - A SUSE Manager 1.7 lehetővé teszi az IPv6 címek használatát, így a rendszergazdák még hatékonyabban felügyelhetik Linux szervereiket. A SUSE szakemberei folyamatosan fejlesztik termékeiket annak érdekében, hogy a vállalatok a SUSE Manager segítségével minél hatékonyabban menedzselhessék szervereiket. Nemrégiben jelent meg a SUSE Manager Mobile alkalmazás, amely segítségével távolról, akár mobiltelefonról vagy tabletről is felügyelhetők a kiszolgálók. Szintén a közelmúltban mutatkozott be a hamarosan megjelenő, a Microsofttal közösen kidolgozott rendszerfelügyeleti megoldás, a SUSE Manager Management Pack for System Center. A megoldás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a Windows, illetve a SUSE Linux Enterprise Server és a RedHat Enterprise Linux Server rendszerek felügyeletét ugyanazon System Center konzolról lássák el. A SUSE Manager már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/susemanager

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.