A Symantec kibocsátja a Norton Smartphone Security-t

|

Az új megoldás a PC-ken megszokott, erős védelmet biztosítja az okostelefonokon A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy kibocsátja a Norton Smartphone Security-t. A termék az első olyan fogyasztói mobil megoldás, amely mind a Windows Mobile, mind a Symbian operációs rendszer számára egy termékben biztosít védelmet. Ez az új termék a maga nemében legjobb Norton AntiVirus technikát, egy tűzfalat és egy SMS-szeméttakarítót ötvöz. A Symantec úgy készítette el a Norton Smartphone Security-t, hogy a mobilozók ugyanolyan védelmet kapjanak, mint ami már megszokott a hordozható számítógépeken és más számítástechnikai eszközökön.

„Az okostelefonok kibővítik a fogyasztók kommunikációs szabadságát, mivel lehetővé teszik, hogy bárhol és bármikor hozzáférjenek a fontos információkhoz” – mondta Bartha Hedvig, a Symantec magyarországi szóvivője. „A nem biztonságos nyilvános WiFi vagy hálózati kapcsolat miatt azonban veszélybe kerülhet a felhasználó. Emellett a web- és e-mail-vírusok közvetlenül megfertőzhetik az okostelefonokat, és így a hackerek távolról vezérelhetik azokat, kényes adatokhoz férhetnek hozzá, vagy alkalmazásokat tilthatnak le. A háttérben meghúzódva futó Norton Smartphone Security biztosítja ezeken a kézi eszközökön a mindennapi tevékenységhez, így az e-mailezéshez, a webböngészéshez vagy a netes bankoláshoz szükséges nyugalmat és biztonságot.” Az okostelefont használók körében az Applied Research által lefolytatott Egyesült Államok-beli felmérés szerint a válaszadók 34 százaléka éri el bankszámláját mobil eszközről, és 54 százalékuk keres fel jelszóval védett webhelyet. Ahogy egyre többen intézik pénzügyeiket mobil eszközről, úgy válnak anyagilag egyre ösztönzőbbé ezek a vírusírók és mobilhackerek számára. A Norton Smartphone Security-vel a vevők a legújabb mobil veszélyek elleni védőeszközökhöz jutnak. A Gartner, Inc. becslése szerint 2008-ban az okostelefonok száma a világon meg fogja haladni a hordozható számítógépekét*. Az egyre elterjedtebbé válással a számítógépes bűnözőknek érdemes lesz figyelmüket az okostelefonok sérülékenységeinek kiaknázására fordítani. A termék jellemzői A Norton Smartphone Security átfogó védelmet biztosít: • Vírusirtó – A mobil veszélyforrások észlelésével megvédi a felhasználókat a vírusoktól és megakadályozza a fertőzött fájlokhoz való hozzáférést • SMS-szeméttakarító – Önműködően törli az SMS-szemetet, vagy elkülöníti azt egy külön szemétgyűjtő könyvtárba • Tűzfal – A mobil eszköz be- és kimenő hálózati forgalmát ellenőrzi • Rendszerkompatibilitás – Egyetlen termék használható mind a Windows Mobile 5-öt vagy 6-ot, mint a Symbian 9-et futtató okostelefonokhoz

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.