A UNIT4 új tanúsítványt kapott a cloud-alapú információbiztonságért

|

Az ISO 27001 minősítés SSAE16 TYPE II tanúsítvánnyal egészült ki, lecserélve az eddigi SAS-70-t

A UNIT4, a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change – BLINC™) globális üzleti szoftverszállítója SSAE tanúsítványt kapott az információbiztonságot célzó és cloud management szolgáltatásaira. Az SSAE az American Institute of Certified Public Accountants (Hitelesített Könyvvizsgálók Amerikai Intézete) által kiadott standard, amely különösen azon vállalatok számára releváns, amelyek szigorú követelményrendszert tartanak fenn a törvényi megfelelés terén. Ilyenek többek között az egészségügyben, a nyíltpiaci forgalomban és a pénzügyi szektorban működő vállalatok. A tanúsítvány garantálja, hogy a UNIT4 által biztosított cloud management szolgáltatások megfelelnek az információbiztonságot és adatkezelést érintő egyre szigorúbb elvárásoknak. Az SSAE tanúsítványt évente ítélik oda. Az SSAE 16 olyan, a szolgáltató vállalatok számára előírt belső kontrollmechanizmusokat tartalmaz, amelyek első sorban a kockázat-azonosításra és –kezelésre szolgálnak. Főként az Egyesült Államokban adatai átadása előtt egyre több vállalat kér SSAE16 tanúsítványt IT outsourcing és hosting szolgáltatóitól. Ton Dobbe, a UNIT4 termékmarketingért felelős alelnöke szerint: „A ’Statement on Standards for Attestation Engagements No. 16’ (SSAE16 Type II, azaz a régi SAS70 Type II) egy nemzetközileg is elismert fontos tanúsítvány. A tanúsítvány kiadását egy 9 hónapos auditfolyamat előzi meg, amelynek során felmérik folyamataink és kontrollmechanizmusaink jogosságát, teljességét, időbeliségét és megbízhatóságát. Ügyfeleink szemszögéből ez a bizonyítvány üzleti informatikai rendszereik és adatközpontjainkban tárolt adataik integritásának és biztonságának erős zálogát jelentik, amelynek köszönhetően nyugodtan fókuszálhatnak üzleti folyamataikra és nem kell aggódniuk az IT biztonság miatt.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.