A vállalatok adatközpontjainak átalakítása 2009 legfontosabb feladata

|

Felmérés: A HP workshopokkal segíti az átalakítást PALO ALTO, Kalifornia, 2008. december 18. - A HP megbízásából készült legfrissebb nemzetközi kutatás azt mutatta ki, hogy a költségcsökkentés és az üzleti kockázat csökkentése érdekében az informatikai szervezetek 84 százaléka tervezi adatközpontjának átalakítását az elkövetkezendő 12 hónap során. A HP felméréséből az is kiderült, hogy az informatikai döntéshozók 2009-ben legfontosabb feladatuknak a cég adatközpontjának megerősítését (95 százalék), az üzlet folytonosságának biztosítását (93 százalék), és a virtualizáció bevezetését (91 százalék) tekintik. A vállalatok többsége az integrált megközelítés helyett független projektek keretében végzi az adatközpontjai átalakítását: a felmérés szerint az informatikai döntéshozóknak csak 20 százaléka tervez teljes körű átalakítást, míg 80 százalékuk egyéni fejlesztési projektekben gondolkodik

A vállalatok adatközpontjainak átalakítása 2009 legfontosabb feladata – FelmérésA HP workshopokkal segíti az átalakítástPALO ALTO, Kalifornia, 2008. december 18. A HP megbízásából készült legfrissebb nemzetközi kutatás azt mutatta ki, hogy a költségcsökkentés és az üzleti kockázat csökkentése érdekében az informatikai szervezetek 84 százaléka tervezi adatközpontjának átalakítását az elkövetkezendő 12 hónap során. A HP felméréséből az is kiderült, hogy az informatikai döntéshozók 2009-ben legfontosabb feladatuknak a cég adatközpontjának megerősítését (95 százalék), az üzlet folytonosságának biztosítását (93 százalék), és a virtualizáció bevezetését (91 százalék) tekintik. A vállalatok többsége az integrált megközelítés helyett független projektek keretében végzi az adatközpontjai átalakítását: a felmérés szerint az informatikai döntéshozóknak csak 20 százaléka tervez teljes körű átalakítást, míg 80 százalékuk egyéni fejlesztési projektekben gondolkodik. A tanulmányból az is kiderül, hogy a válaszadók 31 százaléka szerint az adatbázis-átalakítás fő oka a költségek visszaszorítása lesz, míg az informatikai biztonság megteremtése a második legfontosabb motivációs tényező a maga 29 százalékával. A válaszadók arra a kérdésre, hogy milyen projektek végrehajtásával kívánják elérni a személyre szabott informatikai célokat, a következőt válaszolták: automatizáció - 64 százalék, zöld IT - 60 százalék, operációs menedzsment - 59 százalék, virtualizáció - 59 százalék, üzleti folytonosság - 58 százalék. A felmérés módszertanáról: A Hansa | GCR készítette a tanulmányt a HP-vel együttműködésben, internetes kérdőívek segítségével, amelynek során világszerte mintegy 600 informatikai döntéshozót kérdeztek meg a középvállalatoktól a multinacionális cégekig. A válaszok körülbelül 85 százaléka vezető vállalatoktól érkezett, és 15 százalékát adták a középvállalatok informatikai vezetői. A felmérést Brazília, Németország, India, Japán, Anglia, és az Egyesült Államok szakembereinek válaszai alapján végezték el. Néhány szó a HP-ról:A HP a világ egyik legnagyobb technológiai vállalataként a technológia lakossági és az üzleti célú felhasználásának egyszerűsítésére törekszik a nyomtatáson, a személyi számítástechnikán, a szoftvereken, szolgáltatásokon és az informatikai infrastruktúrán keresztül. További információ a HP-ról (NYSE: HPQ) a http://www.hp.com/ weboldalon.Szerkesztők figyelmébe: A www.hp.com/hpinfo/newsroom/ cím további HP-val kapcsolatos híreket és RSS linkeket tartalmaz.(1) Hansa I GCR, "HP Data Center Transformation: Key Implementation Drivers," November 2008. Š2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A dokumentumban szereplő információ előzetes értesítés nélkül megváltoztatható. A HP nem vállal felelősséget jelen dokumentum esetleges technikai vagy szerkesztési hibáiért, illetve szövegkihagyásaiért.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.