A videós tartalmak otthoni és vállalati terjedése az internet egyik legmarkánsabb tendenciája

|

Az érzékszervek közül a legtöbb információ (90%) a látás révén érkezik az agyba, így az emberek természetes igénye, hogy a számukra "legkényelmesebb" és egyben leghatékonyabb módon, képi formában jussanak hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz. A sávszélesség drasztikus bővülésével ezt az igényt már az internet is képes kielégíteni, így mára a videós tartalmak otthoni és vállalati terjedése lett a világháló egyik legmarkánsabb tendenciája. Ezt mutatja a Cisco Magyarország több mint 540 fő körében végzett nem reprezentatív felmérése is, amelyben hazai vállalatok képviselői vettek részt.

A felmérésben résztvevők 73%-a hetente, 41%-a pedig naponta néz videót az interneten, és csupán 7%-uk nem él egyáltalán ezzel az eszközzel. A videós tartalmak közül talán meglepő módon nem a szórakozás, hanem az információszerzés áll az első helyen (híreket 56%-uk néz), ezt követik a filmek (35%) és a videóklippek (31%), emellett a 36%-uk más tartalmakat is rendszeresen fogyaszt. A web 2.0 terjedését jelzi, hogy a felhasználók egynegyede (24%) nem csak nézi a videókat, hanem már fel is töltött ilyen tartalmat az internetre. A videó munkahelyi elterjedését jellemzi, hogy a válaszadók 69%-a használ valamilyen videó alkalmazást a munkahelyén, 18%-uk pedig rendelkezik webkamerával és ezt a kollégákkal folytatott videohívásokra is használja. Egynegyedük rendszeresen folytat videokonferenciákat, 13%-uk pedig rendszeresen kap videóüzeneteket a cég vezetőségétől. A megkérdezettek 11%-a szeretné, ha otthonában is elérhető lenne a személyes találkozók élményét adó Telepresence megoldás. A videós eszközök és alkalmazások jövőbeni terjedését tekintve is jelentős fejlődést vetítenek elő a válaszok. A válaszadók 38%-a tervezi, hogy gyakrabban használja a videohívásokat a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolattartásra, 24% pedig webkamerák felszerelését tervezi otthonának felügyeletére. A videós szolgáltatásokat tekintve a válaszadók 12%-át érdekelné, ha bankja, biztosítótársasága, telekommunikációs vagy más szolgáltatója lehetőséget biztosítana az ügyfélszolgálat vagy szakértők videón keresztüli elérésére. A felmérés résztvevői által legtöbbet látogatott videó portálok a YouTube (60%), az IndaVideo (10%) és a Videa (7%). ### A Cisco Systemsről A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít. További információ: Mészáros Attila Cisco Magyarország, marketing manager Telefon: (36) 1 225 4766 e-mail: atmeszar@cisco.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.