Adatbányászat helyett konszolidált pénzügyek és riporting a WildHorse Energy-nél

|

Magyarországra helyezte át központi könyvelési adminisztrációját a világméretű WildHorse Energy Ltd. bányaipari cég, amelynek támogatásához a Coda Financials pénzügyi megoldást választották.

A WildHorse Energy Ltd. perth-i (Ausztrália) székhelyű, a sydney-i tőzsdén jegyzett cég, amelyet kifejezetten uránérc, illetve szénkutatás és –bányászat céljára alapítottak 2005-ben, a bányaiparban jelentős gyakorlattal rendelkező személyek, pénzintézetek és befektetési alapok bevonásával. A WildHorse Energy első magyarországi leányvállalatát 2005. október 5-én alapította, WildHorse Energy Hungary Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (WildHorse Energy Hungary Kft.) néven, budapesti székhellyel. Ezt követően további cégekkel bővült a magyarországi Wildhorse csoport, amely legutóbb a magyar állami tulajdonú Mecsek-Öko Zrt.-vel kötött megállapodást a mecseki uránbányászat jövőbeni beindításáról. A világméretű cégcsoport időközben a magyarországi adminisztrációt bízta meg a központi könyvelési feladatok ellátásával, amelyet az eddigi, magyar könyvelési szoftver nem volt képes kiszolgálni. Így egy olyan pénzügyi-számviteli megoldást kellett keresni, amely képes egységes módon kezelni a globális pénzügyi folyamatokat, országtól, nyelvtől, valutanemtől függetlenül. A WildHorse - kétlépcsős kiválasztási folyamat során - végül a UNIT4 CODA Hungary Kft. Coda Financials megoldását választotta. A rendszerimplementációs folyamat 2011 novemberében indult, amelynek során a Coda Financials megoldás alábbi moduljait és kiegészítő alkalmazásait vezették be a UNIT4 CODA szakemberei: • CODA eFinance – főkönyvi és kontrolling modul • CODA e-Asset – tárgyi eszköz modul • CODA Extension / Webreport – pénzügyi jelentés rendszer és vezetői riport modul • CODA Extension / eCash – házi pénztár modul • CODA XL – Microsoft XL Add-on az adatlekérdezésekhez és -feltöltésekhez • CODA Workflow – elektronikus számlajóváhagyás • OCRA – konszolidáció és jelentéskészítés Az egységes számlatükör-struktúrán alapuló Coda Financials pénzügyi megoldás alapozta meg a nemzetközi cégcsoport teljes konszolidációjának és riportolásának megvalósítását 2012 márciusában. Mindezt webes-alapokon, amelynek révén többek között a számlajogosítási folyamatok is immár biztonságos internetelérésen keresztül történnek. Az új rendszerrel hatékonyabb és gyorsabb lett a földrajzilag megosztott ügyvitel és számlakezelés a budapesti és a pécsi iroda között, amellyel az adatkezelés biztonsága és hatékonysága is növekedett, valamint lehetővé vált a két iroda teljes irodai állományának bevonása is a számlajogosítás folyamatába. Az egységes számlatükör révén – a havi szintű konszolidáció mellett – lehetővé vált Budget és Forecast adatok egységes, vállalati- és beruházás szintű nyilvántartása, és azonnali, valós idejű lekérdezése is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.