Adomány Kolontárra a Kapschtól

|

A kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola a felújítást követően visszaköltözött a régi épületbe, így a Kapsch Kft. által felajánlott adományok is a helyükre kerülhettek.

A 2010. októberi vörösiszap katasztrófa nyomán a Kapsch Kft. átértékelte az eddigi ajándékozási gyakorlatát. „Az év végi teendőinket terveztük és úgy gondoltuk, nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett: karácsonykor a valóban rászorulókat ajándékozzuk meg. A katasztrófavédelemmel és az iskola igazgatónőjével történt egyeztetések eredményeképpen úgy döntöttünk, informatikai eszközökkel segítjük a települést” – mesél az adományozás körülményeiről Fülöp István, a Kapsch Kft. ügyvezető igazgatója. „Az iskolánkban működik a teleház is, így a Kapsch által felajánlott számítástechnikai eszközök az egész település fejlődéséhez hozzájárulnak”- magyarázza Soháné Csóka Zita, az általános iskola igazgatónője. Bár a döntés a felajánlásról gyorsan megszületett, a számítógépekből, monitorokból, dvd-felvevőből, nyomtatóból és egyéb kiegészítőkből álló több mint 1,5 millió forint értékű csomagot a Kapsch február közepén, az iskola feújítását követően ünnepélyes keretek között adta át. Az iskolaavató ünnepségen két ígéret is elhangzott: a kolontári gyerekek a számítógépeket játékra is használhatják, a másik alapján a Kapsch pedig a jövőben is segít a rászorulókon.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.