ANMS HNM: A TR-069 protokollt támogató otthoni végberendezések menedzselő rendszere

|

Napjainkban a távközlési szolgáltatók az IP alapú internet mellett ugyanazon infrastruktúrán új szolgáltatásokat (IPTV és VOIP) vezetnek be, melyek nem csak a központi oldalon kívánnak meg bonyolult berendezést, hanem az előfizetői oldalon is komplex eszközöket, Home Gateway-eket igényelnek. A szolgáltatások megfelelő működéséhez elengedhetetlen a felhasználó eszközeinek konfigurációja és hatékony felügyelete, mely funkciókat a NETvisor Zrt. által kifejlesztett ANMS HNM rendszer valósítja meg.

Az elmúlt években a lakosságnak nyújtott új, többrétegű és komplex távközlési szolgáltatások (IP alapú televízió és telefon) jelentősen túlmutatnak a hagyományos adat kommunikáción (IP alapú internet), mivel a korábbi trenddel ellentétben az ügyfélnek kínált szolgáltatások elérhetőségének és minőségének biztosításához a megfelelő konfiguráció beállítására és a beállítások változatlanságának garantálására nem csak a központi berendezéseken, de az előfizető oldali Home Gateway eszközökön is szükség van. A Home Gateway-ek menedzselése különleges megközelítést kíván, hiszen ezen eszközök egyrészt nem a távközlési szolgáltató privát hálózatán keresztül érhetõek el, hanem az interneten, másrészt az sem biztosítható, hogy a berendezés mindig elérhető legyen, hiszen be- és kikapcsolásáról a felhasználó maga dönt, továbbá a menedzselendő eszközök számának nagyságrendje is magas (már egy közepes távközlési szolgáltató hálózata is több, mint 50-100 ezer végberendezésből állhat). Az ANMS HNM (Advanced Network Management System Home Network Manager) menedzselő rendszer a Broadband Forum által a fenti kihívások teljesítésére kidolgozott TR-069 szabványt támogató Home Gateway-ek menedzselésére ad magas rendelkezésre állással és nagy teljesítőképességgel rendelkező, teljes funkcionalitással bíró és széles körben alkalmazható gyártó-független megoldást. A menedzselő rendszer alapját egy redundáns szervezésű, jól skálázható, ezáltal magas hibatűréssel rendelkező Gateway architektúra képezi, mely a menedzselt eszközök által okozott terhelés és kommunikáció Gateway-ekre való optimális elosztásáért felelős oly módon, hogy az üzemeltető és a rendszer további komponensei számára a berendezések gyártó-specifikus tulajdonságait elfedje. A rendszer a menedzselt eszközökön elvégezhető műveleteket és eseményeket finoman hangolható jogosultság-rendszerrel rendelkező gyártó-független adatmodellen keresztül teszi elérhetővé, valamint az egyes berendezés és konfiguráció típusokhoz előre elkészített sablonok lehetővé teszik a konfigurációs folyamatokban a manuális munka minimalizálását. Az ANMS HNM rendszer újdonsága abban rejlik a piacon jelenleg elérhető rendszerekkel szemben, hogy teljes körű, magas rendelkezésre állással és magas performanciával rendelkező megoldást ad a Home Gateway-ek menedzselési problémájára; olyan skálázhatósági, megbízhatósági paraméterekkel rendelkezik, amelyekkel bármely távközlési szolgáltató képes magas minőségű szolgáltatásokat költséghatékony módon biztosítani; valamint a gyártó-független modell és a teljes körű nyílt interfész lehetővé teszik a rendszer egyszerű integrálását a szolgáltatók egyéb OSS/BSS (Operational Support Systems/Business Support Systems) rendszereihez.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.