Aranyhal díjat alapított az SAP

|

Környezettudatos beszállítóit díjazta az SAP Hungary Kft. az újonnan alapított Aranyhal díjjal. A szoftvervállalat a legnagyobb szennyezőanyag-kibocsátójának számító 290 gépjárműt számláló autóflotta- és üzemeltetés területén vizsgálta a leginkább környezetbarát, fenntartható fejlődés elveit figyelembe vevő cégeket.

Az Ivanics Kft. (1. helyezett), a Porsche M5 (2. helyezett), valamint a Toyota Super, az Opel Gombos szervizek (megosztott 3. helyezés) érték el legmagasabb pontszámokat a pályázaton. A helyszíni auditok során az SAP szakemberei 11, a vállalattal érvényes, teljeskörű szervizszolgáltatási szerződéssel bíró céget vizsgáltak. Ennek során a fő szempont, a környezeti megfontolások mellett elemezték a szervizek társadalmi, és gazdasági dimenzióit is. Az értékelésben olyan gyakorlati szempontok szerepeltek, mint például hogyan kezelik a szervizek a fáradt olajat, a használt gumiabroncsokat, mennyire alacsony a zajterhelésük. „A megmérettetés célja az, hogy beszállítóink figyelmét ráirányítsuk a fenntartható fejlődés fontosságára, és növekvő szerepére a kiválasztási folyamatban. Azért választottuk az autóflotta szegmenset, mert ez jelenti a legnagyobb környezeti terhelést, itt lehet elérni a legnagyobb eredményeket”- húzta alá Ádám László, az SAP Hungary Kft. beszerzési vezetője. Fókuszban az autóflotta A szoftvervállalat környezetvédelmi fókuszában a CO2-kibocsátás mérséklése áll. Ennek céljából a munkatársak csak alacsony károsanyag-kibocsátású, meghatározott autókat tartalmazó listából tudnak szolgálati járművet választani. A vállalat támogatja a telekocsi-rendszert, illetve biciklitárolóval, öltözési, tisztálkodási lehetőséggel segíti a kerékpárral közlekedőket. Az Aranyhal díjról A meghívásos pályázaton az SAP azon beszállítóit kívánja elismerni, amelyek működésükben fenntarthatók, versenytársukhoz képest szigorúbb környezetvédelmi előírásokhoz tartják magukat. A díjat várhatóan kétévente ítéli oda az SAP belső, szakmai testülete, és olyan területekre fókuszál, melyek a leginkább környezetszennyezőnek minősülnek a vállalat mindennapi működése során. Célja, hogy az SAP világán kívül is népszerűsítse a környezettudatos működést. Az elismerés egyedinek számít az SAP nemzetközi hálózatában.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.