Autista gyermekeket támogat az Avnet

|

Az Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalata karácsonykor több mint félmillió forinttal támogatja az autista gyermekeket. Az informatikai nagykereskedő cég a sérült gyermekek fejlesztését, oktatását felvállaló budapesti Autizmus Alapítvány részére utalta át az összeget, mellyel a szervezet gyermekoktatási-képzési tevékenységét segíti.

Az Avnet 2007-ben világszerte az autista gyermekek fejlesztését felkaroló alapítványokat, egyesületeket támogat. Az akció célja az, hogy a vállalat felhívja a figyelmet a sérült kisgyermekek, és családjuk nehéz életére, valamint karácsony közeledtével támogatásra ösztönözze munkatársait, partnercégeit is. A nemzetközi akció keretében a cég tizenhárom európai országban adománygyűjtő rendezvényeken, sporteseményeken, koncerteken hirdette meg az autista gyermekek támogatását, non-profit kezdeményezését. Nagy-Britanniától Lengyelországig minden országban jótékony adományokkal támogatta az IT cég az autista fiatalokat, és nemzetközi kampányt kezdett a nagyobb társadalmi szerepvállalásért. Az Avnet Magyarországon a pénzadomány átadásával párhuzamosan több száz partnerét, viszonteladóját, és beszállítóját tájékoztatta arról, hogy az idei karácsonyi ajándékozás során az autista gyermekek sorsára is gondol, és megkéri minden partnerét, hogy – bármilyen támogatással is – segítse az Autista Alapítványt. Az autizmus a kapcsolatteremtés, a kommunikáció, és a rugalmas gondolkodás veleszületett, egész életen át tartó zavara. Az egészségesen fejlődő kisgyermek gyorsan elsajátítja a világ, a többi ember megértéséhez szükséges készségeket. Megtanulja, hogyan teremtsen kapcsolatot másokkal, képes együttérzésre, ki tudja fejezni kívánságait, gondolatait, és örömét leli a változatosságban, a játékban. Az autizmussal élő gyermekek számára ezeknek a látszólag hétköznapi, de létfontosságú képességeknek a megszerzése minimális szinten is óriási nehézségekbe kerül, és szakszerű segítség nélkül szinte elképzelhetetlen. Az Autizmus Alapítvány a gyermekek támogatása érdekében egészségügyi, oktatási, szociális segítséget nyújt évente több száz családnak országszerte. Az alapítvány Iskolájában és Módszertani Központjában iskoláskorú gyermekek fejlesztését, oktatását látják el, valamint tevékenysége közé tartoznak a heti rendszerességű - társas készségeket és kommunikációt fejlesztő - tréningek, zenei interakciós foglalkozások. Bartha Péter, az Avnet ügyvezető igazgatója a támogatásról elmondta: „Pénzadományunk célja, hogy az alapítvány mindennapjaiban, a szervezet koordinációs munkájában érezhetően segítsük az egyesületet, és a gyermekek intézményi képességfejlesztésében támogassuk a családokat is. Fontos, hogy a profitérdekelt cégek is észrevegyék kötelezettségüket, és társadalmi szerepvállalással segítsék a kevésbé szerencsés embereket, gyermekeket. Az Avnet szeretne karácsonykor meglepetést okozni, és azt hiszem, ezzel az adományunkkal sikerült a legjobb helyen örömöt szereznünk.” Az Autizmus Alapítvány a következő bankszámlaszámon várja a támogatásokat: 10300002-20327589-70073285, és munkájukról, eredményeikről ezen a weboldalon tájékozódhatnak: www.autizmus.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.