Axis, Bosch és Sony Nyílt Hálózati Videó Interfész Fórum

|

Az október 7. és 10. között Essenben megrendezésre került Security 2008 kiállításon alakult meg hivatalosan az Axis, a Bosch és a Sony által létrehozott Nyílt Hálózati Videó Interfész Fórum (Open Network Video Interface Forum, ONVIF), melyről a 3 cég közös sajtóközleményt jelentetett meg.

2008 májusában az Axis Communications, a Bosch Security Systems és a Sony Corporation bejelentette együttműködését egy globális, nyílt fórum létrehozásában, mely az IP-alapú hálózati videotermékek szabványos hálózati interfészének kifejlesztését célozza. A fórum ONVIF néven mutatkozott be a nagyközönségnek. A három alapító tag a független, nem profit-orientált szervezet létrehozásával kívánja a nyílt ipari szabvány kifejlesztésének nyilvánosságát biztosítani. Az érdeklődők a www.onvif.org címen regisztrálhatnak. Az oldal információt szolgáltat a globális szabvány kidolgozásának előnyeiről, valamint válaszokat ad a gyakran felmerülő kérdésekre. Az ONVIF elkötelezett az iránt, hogy egy globális nyílt interfész-szabvány segítségével felgyorsítsa a hálózati videotartalmak biztonsági piacon történő elterjedését. A szabvány meghatározza majd a hálózati videoeszközök közötti információcsere (pl.: eszközkeresés, élő video-, audio-, metaadatok és vezérlő információk) közös protokollját. Az ONVIF-interfész gyártótól függetlenül fogja biztosítani a hálózati videotermékek közötti együttműködő-képességet. A végfelhasználók, integrátorok, tanácsadók és gyártók még könnyebben kihasználhatják majd a hálózati videó által nyújtott lehetőségeket, ami költséghatékonyabb és rugalmasabb megoldásokhoz, a piaci lehetőségek bővüléséhez és az alkalmazás technikai kockázatainak csökkenéséhez fog vezetni. Az ONVIF hivatalosan az Essenben (Németország) megrendezésre került Security 2008 rendezvények nyílt meg a tagok számára, ahol a fórum saját standdal képviseltette magát. A fórum 2008 decemberében tervezi az első gyűlést a tagok és az érdeklődők számára. Az eseményen szó lesz a tevékenységi körről, a tagság lehetőségeiről és technikai irányvonalakról. Az időpont és helyszín a szervezet hivatalos honlapján www.onvif.org lesz elérhető.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár