Az Avnet Törökországban terjeszkedik

|

Az Avnet amerikai központja bejelentette, hogy Törökországban terjeszkedik tovább. A cég a török Sanko Holding Group-pal kialakított vegyesvállalattal lép az új piacra.

A vegyesvállalat alapítása során az Avnet Technology Solutions az új cég 50,01 százalékát birtokolja, amely magában foglalja a Sanko Holding Group leányvállalatának, az Akora Technology and Industry Corporation operatív irányítását is. Az Akora a török piac egyik legnagyobb IT disztribútora: szervereket, storage-okat, munkaállomásokat, számítógép-alkatrészeket, szoftvereket, monitorokat, telekommunikációs és hálózati eszközöket, szolgáltatásokat értékesít közel háromezer viszonteladóján keresztül. Az új vegyesvállalat - Avnet Technology Solutions Sanayi ve Ticaret A.S néven – betagozódik a cég EMEA (európai, közel-keleti és afrikai) divíziójába. John Paget, az Avnet Technology Solutions nemzetközi elnöke az új közös cég megalapítása kapcsán elmondta, hogy „Ez a lépés reprezentálja stratégiánk egyik legfontosabb elemét, a folyamatos terjeszkedést a fejlődő piacokra, ahol az IT megoldásokra való igény komoly lehetőségeket jelent az Avnetnek, és az értéknövelt disztribúciónak. Az Akora irányítása kiváló esélyt nyújt számunkra, hogy a vállalati IT megoldásainkkal növeljük jelenlétünket a török informatikai piacon, melytől az elemzők kétszámjegyű növekedést várnak el a következő néhány évben. Terveink között szerepel, hogy a török piacot az Akora tapasztalt vezetői csapatával, kiterjedt viszonteladói kapcsolatrendszerével, és országos logisztikai infrastruktúrájával beillesztjük nemzetközi hálózatunkba, és teljes körű technikai, üzleti megoldásokat nyújtunk 2009-től Törökországban is.” Az Akora üzleti központja Isztambulban található, és kereskedelmi irodákkal rendelkezik Ankarában, Izmirben is. A cég a vezető informatikai gyártók portfóliójából kínál termékeket Törökországban, többek között HP és IBM disztribúció keretében. Az Akora bevétele a 2007-es naptári évben közel 127 millió dollár volt. Az Avnet tervei szerint a tranzakció rövidtávon megtérül, és a bevételi oldalon gyors eredményt fog produkálni a nemzetközi cégnek.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.