Az Avnet újra vásárol

|

Az Avnet Technology Solutions felvásárolja a hálózati és az informatikai biztonság területén specialista ACAL „IT Solutions” divízióját. A tranzakcióval a hálózati, IT biztonsági termékek mellett dokumentum-megjelenítési és tárolási megoldásokkal szélesíti kínálatát az Avnet Európában.

Az Avnet Technology Solutions október elején bejelentette, hogy megegyezésre jutott az ACAL PLC-vel, és felvásárolja a vállalat IT Solutions üzletágát. Az ACAL IT Solutions az adattároló hálózatok (SAN), a biztonságos hálózat és elektronikus dokumentumkezelési termékek és szolgáltatások vezető disztribútora. A cég Európában jelen van a brit, holland, belga, német, francia és svéd informatikai piacon. A felvásárlásal az Avnet partnerhálózata további 2000 ACAL viszonteladó partnercéggel és rendszerintegrátorral bővül, valamint 180 fő plusz szakemberrel, akik a komplex adattároló hálózati és dokumentumkezelő megoldások tervezésében és telepítésében tapasztalt specialisták. Az ACAL IT Solutions divízió portfóliójába többek közt a Brocade, a Cisco, az Emulex, a Juniper és a QLogic adattároló hálózati, száloptikás termékei, valamint a Canon, a Fujitsu és a Kodak dokumentumkezelő megoldásai tartoznak. A megvásárolt divízió Headway Technology Group üzletága széles termékportfólióval rendelkezik a fenti gyártók mellett: termékei között vannak dokumentum-rögzítő szoftverek, lapolvasók, optikai (CD és DVD) tároló hardverek és szoftverek, valamint szalagos adatmentő megoldások. Az ACAL felvásárlásával az Avnet értékes szervízhálózathoz is hozzájut, mely a hálózati infrastruktúra tervezésben-kivitelezésben, valamint a technikai támogatásban jelentős piaci előnyhöz juttatja a disztribútor céget Európában. Az ACAL IT Solutions az Avnet EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) üzletágába fog integrálódni. A 2007. márciusában zárult pénzügyi évben az ACAL IT Solutions bevétele közel 200 millió USA dollár volt. Dick Borsboom, az Avnet Technology Solutions EMEA elnöke a felvásárlásról elmondta: “Az ACAL IT Solutions üzletágának felvásárlásával ugrásszerűen bővülni fog termékkínálatunk olyan kiegészítő termékekkel, melyek a gyorsan növekvő piaci szegmensekben találhatók. Például az adattároló hálózatok (SAN), a vezetékes, vezeték nélküli hálózatok, biztonsági, és a dokumentumkezelő termékekkel jelentős előnyhöz jutunk.” Dick Borsboom hozzátette: „A dokumentumkezelés és a képkezelés külön úton indult el, de most összefonódnak a tartalomkezelő megoldások elvárásai szerint, mivel a vállalatok automatizálni vagy virtualizálni szeretnék üzleti folyamataikat. Ezek a termékek és szolgáltatások nagyszerű lehetőségeket kínálnak számunkra az integrált eladásokra, mivel a feltáruló lehetőségek által keletkező igényekre egy komplett megoldást tudunk nyújtani.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.