Az AXIS 211 véletlenül vette fel a meteoritbecsapódást

|

A közelmúltban csapódott be egy meteorit Svédország és Dánia közt a tengerbe. Egy svéd kis falu, Svensköp lakójának, Roger Svenssonnak, mozgásérzékelő kamerája véletlenül rögzítette az esetet.

Az AXIS 211-es a kertjét figyelte, mert házát már többször is feltörték. Arra azonban nem gondolt, hogy a kamera egy nap egy űrből érkező tárgyat vesz fel és ezzel médiasztár lesz. A felvételt egy országos napilap online verzióján már több százezren megtekintették, és a Youtube-on is elérhető: http://www.youtube.com/watch?v=eRCo5H3v08w Roger Svensson egy januári estén épp testvérét látogatta meg, mikor nagyon erős, furcsa fényre lett figyelmes. Először tűzijátékra gyanakodott, de az interneten kutakodva kiderítette, hogy a jelenséget egy meteorit becsapódása okozta. Amikor a dél-svéd napilap, a Sydsvenskans bizonyítékokat keresett az eseményről, Roger rögtön saját kamerájára gondolt, pedig szinte semmi esély nem volt arra, hogy a szerkezet bármit is rögzített a becsapódásából. A férfi maga is meglepődött mikor látta a felvételt, ráadásul kristálytiszta képminőségben. El is küldte az anyagot a lapnak, mely felkerült a Sydsvenskans online portáljára, és azóta több mint 325 ezer alkalommal látták az olvasók. Forrás: Björn Sjö: "Roger fĺngade meteoren pĺ film", Sydsvenskan.se 18 January 2009

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.