Az Axis bemutatja járművekre kifejlesztett komplett, HDTV minőségű videó biztonsági rendszerét

|

Az Axis Communications, a hálózati videorendszerek piacának világszinten vezető gyártója bemutatta a komplett, IP alapú mobil videó biztonsági megoldását. Az új hálózati kamerákat és felvevőket kimondottan arra fejlesztették ki, hogy járművekben, így buszokon, vonatokon, metrószerelvényeken és mentőautókban használják őket.

Az AXIS M31-R hálózati kamera sorozatot és az AXIS Q8108-R hálózati videó központot egyaránt arra fejlesztették ki, hogy könnyű és diszkrét telepíthetőségével és megbízható működésével tökéletes megoldást nyújtson, ha járművekben használják őket. Ezek a készülékek ellenállnak mind a szennyeződéseknek és víznek, mind pedig a rázkódásnak, vibrációnak és hőmérsékletingadozásnak. “Az AXIS M31-R kamerák és AXIS Q8108-R videó központok a közlekedési vállalatokat a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő mobil biztonsági rendszerrel látják el.” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis magyarországi disztribútora. “A termékek számos közlekedés-specifikus szabvánnyal rendelkeznek. Megfelelnek a járművekben tapasztalható biztonsági és környezeti feltételeknek, és elkapják, rögzítik, menedzselik és HDTV videóként hozzáférhetővé teszik a kérdéses eseményt.” A tenyérnyi Axis M31-R kamerák teljes képarányú videó közvetítést tesznek lehetővé H.264 és Motion JPEG formátumokban, egészen 1 megapixeles felbontásig, beleértve a HDTV 720p technológiát is. Az AXIS M3113-R (SVGA) és AXIS M3114-R (1MP) készülékek kaphatóak mind a robosztrus RJ-45-ös mind a szintén robosztus M12-es csatlakozóval. A kamerák gyorsan reagálnak a változó fényerősségre és a mozgó tárgyak tiszta megjelenítésének érdekében progresszív szkennelési technológiát alkalmaznak. A kamerák másik nagy előnye, hogy gyors és megbízható installálásra tervezték őket, így például a megfigyelni kívánt terület és a képminőség könnyedén beállítható a mellékelt objektívek felhasználásával, és az objektívet valamint az érzékelőt tartó gömb megfelelő irányba forgatásával. A PoE (Power over Ethernet) támogatással tovább egyszerűsíthető a telepítés, hiszen egyetlen kábel elegendő az áram és a videofelvételek továbbítására. Az AXIS Q8108-R támogatja a HDTV minőségű felvételt, valamint integrált PoE rendszerrel rendelkezik, mely lehetővé teszi az egyszerű és költséghatékony áramellátást, és egy időben 8 hálózati kamera használatát teljes képarányú módban. A hálózati videó központokat akkumulátorokkal is ellátták, így képesek kezelni a rövid áram-kimaradások és biztonsági kikapcsolások okozta fennakadásokat. Az AXIS Q8108-R megrendelhető használatra kész állapotban, integrált merevlemez meghajtóval és AXIS Camera Station videomenedzsment szoftverrel. Természetesen, emellett a készülék testre szabható az adott projekt igényeinek megfelelően, külső szoftverek használatával, és támogatja a vezeték nélküli technológiákat is, így WLAN, GSM, UMTS és GPS kompatibilis. Mindezek a szolgáltatások lehetővé teszik az operációs központoknak, hogy távoli eléréssel követhessék az élő vagy a rögzített felvételeket, miközben információt kaphatnak a járművek aktuális helyzetéről is. A termékek 2010 április végétől kaphatók az Aspectis Kft.-nél.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.