Az Axis növeli a személyzet nélküli videómegfigyelés hatékonyságát

|

Az AXIS 233D hálózati dóm kamerába épített auto-követés (auto-tracking) funkció automatikusan észleli a mozgó embereket vagy járműveket, és követi azokatt a kamera látószögén belül.

Az auto-követés funkció a személyzet nélküli megfigyelési szituációkban különösen hasznos, hiszen az alkalmanként véletlenszerűen feltűnő emberek vagy járművek speciális megfigyelést igényelnek. Videomegfigyelést gyakran olyan területeken és időkben végzünk, amikor az adott helyszínen nincs vagy csak kicsi aktivitás van, pl.: iskolák tanítás befejeztével, irodák munkaidő után vagy kereskedelmi egységek, hotel folyosók, parkolóházak éjszaka. Ilyen szituációkban gyakran személyezet nélküli megfigyelést választanak az üzemeltetők automatikus felvétellel. A kihívás abban van, hogy ha incidens történik, akkor biztosan az adott helyszínt, megfelelő képminőségben rögzítsék a későbbi sikeres azonosítás érdekében. A magas költségek sokszor lehetetlenné teszik elegendő számú kamera telepítését vagy állandó személyzet alkalmazását a pan/tilt/zoom (PTZ) kamerák manuális vezérlésére. Az Axis auto-rögzítés funkciója lehetővé teszi, hogy a PTZ dome kamerák automatikusan kövessék a tárgyat az adott területen. „Az auto-követés funkció lehetővé teszi, hogy egy PTZ dome kamera nagy területet lefedjen és automatikusan észleljen, kövessen és rögzítsen videót mozgó emberekről és járművekről.” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis magyarországi disztribútora. „Személyzet nélküli videomegfigyelésekben, az auto-követés funkció nemcsak jelentősen csökkenti költségeket, hiszen kevesebb kamerára van szükség egy adott helyszín megfigyelésére, de növeli is az adott megfigyelési megoldás hatékonyságát.” Az auto-követés az AXIS 233D hálózati dóm kamerákba van beépítve, szem előtt tartva a skálázhatóságot és rugalmasságot, amit analóg kamerákkal nem tudunk elérni. A hozzáadott intelligens videó funkcionalitás jól tükrözi az Axis stratégiáját, hogy folyamatosan növelje a hálózati videó termékeinek értékét újabb és újabb funciók beépítésével. Mivel mostantól a funkció már megtalálható az újonnan vásárolt AXIS 233D kamerákban, a korábban vásárolt AXIS 233D tulajdonosok ingyen telepíthetik az auto-követés funkciót a legfrissebb firmware letöltésével a www.axis.com honlapról.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.