Az EagleEyeOS 2006 legígéretesebb terméke

|

A legígéretesebb terméknek járó különdíjat kapta az adatszivárgás elleni és egyben emelt szintű integrált adatvédelmet biztosító szoftver, az EagleEyeOS a IT Business Leadership Award 2006 elnevezésű szakmai pályázaton.

Az IT Business Leadership Award elnevezésű pályázatot idén második alkalommal hirdette meg az ismert hazai szaklap azzal a céllal, hogy díjazza az innovatív szellemet, a példaértékű megoldásokat az ICT szektorban. A verseny négy kategóriája – projekt- és termékfejlesztés, mindkettő kis- és középvállalati, illetve nagyvállalati szinten – idén egy különdíjjal is kiegészült. A nyolctagú zsűri ugyanis – most első alkalommal – különdíjjal értékelte a legígéretesebb magyar szoftvert. Az adatszivárgást ellehetetlenítő és kiemelt belső adatbiztonságot megvalósító, magyar fejlesztésű EagleEyeOS szoftver a világon egyedülálló megoldást kínál egy kevésbé emlegetett, de annál inkább jelen lévő problémára. Az IT biztonság területén a legtöbb figyelem általában a kívülről jövő veszélyekre összpontosul, holott – amint arra a Deloitte nemzetközi tanácsadó egy idei kutatása is felhívta a figyelmet – a belső kockázatok jelentősége nem marad el ezek mögött. Az elmúlt 12 hónapban a biztonsági támadást átélt cégeknél az incidensek közel 50 százaléka hálózaton/ cégen belülről indult. Az EagleEyeOS szoftvercsaládja – a nagyvállalatok számára létrehozott Professional, és a kisebb hálózatoknak, egyéni felhasználóknak szánt One – kettős irányból közelíti meg a problémát. Többek között karantén funkciójával lehetővé válik, hogy a védett dokumentumokat az előre meghatározott területről senki ne mozdíthassa el, másolhassa-, vagy helyezhesse át külső tárolóra. Kombinálja a teljes fájl életút követést a gépek perifériákkal való kapcsolatának szabályozásával, illetve a mobil eszközöket (Floppy, CD, DVD, InfraRed, COM, LPT, USB, Bluetooth, Wireless) nem egyszerűen tiltja, hanem lehetővé teszi az adatok használatára hozzáférési politikák kialakítását.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.