Az egyiptomi kormány az SAP-t választotta stratégiai IT-szállítójának

|

Az egyiptomi kormány az SAP vállalati erőforrás-tervezési (ERP) szoftvereit választotta. A több millió dolláros megállapodás Egyiptom egyre növekvő kommunikáció- és információtechnológiai (CIT) szektorának központi fejlesztési pontja, amely egy átfogó ötéves szerződéssel köti össze a két felet 2008-tól. A megegyezés része egy négyéves szerződés az Egyiptomi Nemzeti Posta (ENPO) átszervezésére. Ezenfelül mindkét fél célja, hogy létrejöjjön egy hivatalos SAP-ügyféltámogatási központ Egyiptomban, amely munkahelyeket hoz létre.

„Az informatika hatékony bevezetése továbbra is alapvető fontosságú az egyiptomi kormány nemzeti fejlesztési stratégiájában, hiszen a CIT-szektor lényeges mértékben járul hozzá a gazdaság növekedéséhez és a munkahelyek bővítéséhez” – jelentette ki Dr. Tarek Kamel, Egyiptom kommunikáció- és információtechnológiai minisztere. „Egyesítve erőinket egy olyan élenjáró technológiai céggel, mint az SAP, az egyiptomi kormány javítja versenyképességét és gazdasági lehetőségeit.” „Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyiptomi kormánnyal együttműködhetünk , és lényeges szerepet játszhatunk a kormány CIT-szektorában” – nyilatkozta Léo Apotheker, az SAP AG vezérigazgató-helyettese. „Örömmel várjuk, hogy egy új és dinamikus SAP ökoszisztémát alakíthassunk ki vásárlóinkkal és partnereinkkel, melynek más cégek és iparágak széles köre is hasznát látja Egyiptomban és a régióban.” „Partnerkapcsolatunk az SAP-vel új és igen magas szakképzettségű munkahelyeket fog teremteni, valamint serkenteni fogja a legjobb gyakorlatok alkalmazását a közszférában – a postarendszertől kezdve egészen más szektorokig” – mondta Dr. Ahmed Darwish, Egyiptom a közigazgatási fejlesztéséért felelős államminisztere. A szerződés keretében az SAP segít az ENPO-nak növelnie hatékonyságát az adminisztrációs folyamatok és eljárások automatizálásával és szabványosításával, valamint a szükséges információk, adatok időbeni biztosításával. Az egyiptomi kormány az SAP-implementációt a jelentősebb SAP-alkalmazások – az SAPŽ ERP és az SAPŽ ERP Human Capital Management, az SAPŽ for Public Sector, SAPŽ for Travel & Logistics Services (postai szolgáltatások), valamint az SAPŽ for Banking – beszerzésével kezdi az ENPO számára. Az ENPO és az SAP MENA (SAP Middle East & North Africa) tervezi, hogy SAP-ügyféltámogatási központot hoz létre Egyiptomban, amelynek célja, hogy átadja az SAP-vel kapcsolatos tudást és szakértelmet, és így segítse az egyiptomi informatikai ipar növekedését. Alaa Fahmy, az ENPO elnöke így nyilatkozott: „A megállapodásunk lehetővé teszi, hogy Egyiptom még tovább gyorsítsa a haladást egy szolgáltatásalapú tudásgazdaság felé, amelyben a hangsúly a jól képzett, tanult munkaerőn van.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.