„Az első rész is nagyon tetszett.” – íme, itt a folytatás!

|

„Köszönöm a könyvet! Az első rész is nagyon tetszett.” írta egy résztvevő, aki elsőként vehette kézhez a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2014. március 19-i 60. szakmai fórumán debütáló a Hétpecsétes történetek II. című kiadványt. A könyv az ISO 27000 szabványcsaládról kíván átfogó képet adni, amin belül 24 megjelent szabványt dolgoz fel: tartalmazza a szabványok rövid ismertetését, és az írók által kiemelt kontrollhoz kapcsolódó esettanulmányokat.

A kiadvány előzménye a Hétpecsétes történetek könyv, amely hasonló tematikával készült, azaz az ISO 27000-es szabványcsalád egyes szabványait különböző eseteken keresztül segített az olvasónak értelmezni. „A Hétpecsétes történetek című könyv 2008-as megjelenése óta sok változás történt az információvédelmi irányítási rendszerekkel kapcsolatos szabványok világában.” írja az előszóban Dr. Ködmön István, a kiadvány szerkesztője és írója. „Többek között az elmúlt évben kiadásra került az ISO/IEC 27001:2013 szabvány, és számtalan szabvány jelent meg, amely az ISO 27000-es szabványcsaládba tartozik.” A most megjelent könyvben az ISO/IEC 27000:2012 szabványban felsorolt szabványokon túl további olyan szabványokat is bemutatnak a szerzők, amelyek logikailag – és számozását tekintve is – a szabványcsaládba sorolhatók. A kiadvány célja azoknak a szabványoknak a bemutatása volt, amellyel kapcsolatban a könyv szerzői gárdája megfelelő szakértelemmel bír. A bemutatott összesen 24 szabvány – a szabványcsalád bemutatása itt sem teljes körű – célja a figyelemfelkeltés, rávilágítás az esetek kapcsán az információ- és adatvédelem fontosságára. Minden egyes esetnél a szerző: - pontosan megnevezi az eredeti angol szabványt, - megadja annak magyar fordítását, - átfogóan bemutatja a szabványt, - egy életszerű helyzetet mutat be az adott szabvánnyal kapcsolatosan, - néhány elgondolkodtató kérdéssel, valamint információ- és adatvédelmi szempontú megközelítéssel rávilágít az esetek információbiztonsági aspektusára, - az utolsó részben röviden bemutatja a vonatkozó szabványnak egy fejezetét, amelynek teljesítésével talán elkerülhető lett volna az esetben leírt incidens. A Hétpecsétes történetek II. könyv megírásában 9 szerző segédkezett: Cseh Zsolt, Dr. Dósa Imre, Kesselyák Péter, Dr. Ködmön István, Molnár László, Móricz Pál, Nagy Péter, Tarján Gábor és Redler Sándor, akik összesen 24 szabványt dolgoztak fel a fenti pontok szerint. A könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható. A könyvosztások időpontjáról kérjük, érdeklődjön a Hétpecsét fórumokon.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.