Az ESET és a StopBadware mostantól együttműködnek a biztonságosabb kiber környezetért

|

Az idén technológiájának 25 éves évfordulóját ünneplő ESET hivatalosan is bejelentette, hogy partnerségre lépett a StopBadware nonprofit szervezettel, amely a biztonságosabb web megteremtését tűzte ki céljául. A StopBadware megelőzéssel, a károk csökkentésével, illetve kármentesítéssel küzd a biztonságért.

Az ESET már eddig is elkötelezett támogatója volt az a oktatásnak valamint a témában végzett tudományos kutatásoknak, a kapcsolattól pedig azt reméli, hogy az a hatalmas tudás és szakértelem, amely az antivírusiparban felhalmozódott, képes lesz gazdagítani és hasznosan szolgálni a Stopbadware programját és célkitűzéseit. Ez az együttműködés továbbá lehetővé teszi az ESET számára, hogy nagyobb betekintést kapjon, ezáltal még hatékonyabban tudja segíteni, azokat a weboldal tulajdonosokat, akik valamilyen webes fertőzést szenvednek el. - A Stopbadware-el kötött partnerség egyedülálló lehetőség, hogy az antivírus ipar szereplői és az olyan kulcsfontosságú szereplők, mint a biztonsági szervezetek, a terület különféle szakemberei, partneri fórumokon egymással első kézből kapott információkat cseréljenek - emelte ki Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. - Nem utolsó sorban pedig az is kiemelt cél, hogy minden biztonságos webböngészéssel kapcsolatos információ az oktatásban, valamint az AV ipar szereplőinél is minél hamarabb jelenjen meg. - E kapcsolat révén lehetőségünk nyílik arra, hogy a Stopbadware-el együttműködve a fertőzött weboldalakról még pontosabb információk álljanak rendelkezésre, részletes képet adva magáról a fertőzési mechanizmusokról, illetve a tisztítási, mentesítési folyamatokról - nyilatkozta Peter Stancik, az ESET csapatának biztonsági szakértője. A Stopbadware eredetileg egy Harvardon belüli projektnek indult, és nonprofit szervezetként arra törekedtek, hogy a felhasználók tömegeit megvédjék a különféle kártékony weboldalaktól. Elsődleges céljuk az oktatás, az ismeretek eljuttatása a felhasználókhoz, a biztonságosabb web megteremtése érdekében. Mostantól számos egyéb tekintélyes biztonsági szervezet mellett az ESET is együttműködik ebben, így is támogatva a szervezet küldetését. - A Stopbadware örömmel üdvözli az ESET-et, mint nagy múltú biztonsági céget a partnerprogramjában - hangsúlyozta Caitlin Condon a a StopBadware részéről. - Az ESET több évtizedes szakmai tudása, a kártevőkkel kapcsolatos proaktív technológiájuk és az ezzel kapcsolatos tapasztalatuk igen értékes számunkra, hiszen ebben az együttműködésben a szakmai egyeztetések előnyösen fognak hozzájárulni a biztonságos web megteremtéséhez.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.