Bátky Zoltán lett az „Év információbiztonsági újságírója”

|

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban megalapította az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Bátky Zoltán, a Bitport.hu szerkesztő-újságírója vehette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 16-i „Információvédelem menedzselése” LI. szakmai fórumán.

Az idén hetedik alkalommal meghirdetett az „Év információbiztonsági újságírója” címet Bátky Zoltán, a Bitport.hu szerkesztő-újságírója kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az „Év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára. Bátky Zoltán a Budapest Média Intézetben szerzett újságírói végzettséget 1995-ben. Kezdetben az informatikai kereskedelem és marketing területén dolgozott. 2004-ben került szerkesztő-újságíróként az IDG Hungary-hoz, majd később a PC World Online főszerkesztőjeként tevékenykedett. Jelenleg a Bitport.hu üzleti informatikai portál megalakulása óta, azaz 2010 januárja óta dolgozik szerkesztő-újságíróként. A Hétpecsét Egyesület fórumán Bátky Zoltán az „B.Y.O.D. = H.Ű.H.A, avagy ne féljünk a konzumer eszközöktől?” címmel tartott előadást. Prezentációjában többek között kitért arra, hogy az alkalmazottak egyre több saját eszközt használnak a munkahelyükön, sőt, a fiatal munkavállalók egyre nagyobb része véli úgy, hogy munkájához saját maga szeretné megválasztani az IT eszközöket. A munkában használt saját eszközök veszélyeket rejtenek magukban, hiszen egy esetlegesen elhagyott vagy ellopott telefon vagy tablet adatai illetéktelen kezekbe kerülhetnek, vagy a nem megfelelően biztosított távoli kapcsolatot le is hallgathatják. Nem beszélve arról a fenyegetettségről, hogy a távoli, felügyeleten kívül eső eszközökre különböző kártékony vírusok és kémprogramok kerülhetnek, amelyek a munkahelyen felcsatlakozva a vállalati hálózatra, ez utóbbit is megfertőzhetik. Az „Év információbiztonsági újságírója” címet az Egyesület május 16-i „Információvédelem menedzselése” LI. szakmai fórumán vette át Bátky Zoltán Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől. További információ: www.hetpecset.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.