Beindult az EURO 2016 jegybiznisz- most már kockázatos vásárolni

|

A néhány óra múlva kezdődő 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság franciaországi eseményére még mindig sokan keresnek belépőt. Az ESET biztoságtechnológiai cég blogbejegyzésében hívja fel a figyelmet, hogy az UEFA Euro 2016 mérkőzéseire való jegyvásárlás kockázatos lehet, és az anyagi kockázatok mellett fontos személyes adatok eltulajdonításával is végződhet.

A belépőjegyek iránti kereslet jelentősen meghaladja a kínálatot, így az online bűnözők megpróbálják kihasználni az utolsó pillanatban jegyekre vadászó szurkolók próbálkozásait. Az esemény kezdete előtt néhány órával, az ESET szakemberei még mindig találtak olyan gyanús oldalakat, amelyek jegyeket kínálnak az eseményre, és ezek ára elérheti a 3500 eurót, sőt bizonyos oldalakon 5000 eurót is elkérnek a bizonytalan eredetű belépőjegyekért. Azonban a hivatalos jegyeket kizárólag az UEFA hivatalos weboldalán keresztül lehetett megvásárolni 25-895 euró közötti áron. Az ilyen jelentős eseményekhez kötődő hamis weboldalak működése nem újdonság, így az Európa-bajnokság szervezői is előre felkészültek erre. A szurkolók számára kiadott figyelmeztetések mellett egy olyan böngésző kiegészítőt is készítettek, amely azonosítja a hivatalos és nem hivatalos jegyárusító oldalakat. Mindezek mellett érdemes néhány árulkodó jelre is felfigyelni a hamis weboldalakkal kapcsolatban: 1. Nagy mennyiségben árusítanak belépőjegyeket. 2. Az oldal üzemeltetőit nagyon nehéz elérni, és sok esetben még az elérhetőségük sincs feltűntetve az oldalon. 3. A bankkártya használat helyett banki átutalásra kérik a felhasználókat. 4. A weboldalt nem sokkal az esemény előtt hozták létre. Természetesen az eseményhez kapcsolódó különféle spam üzenetek is megjelentek a bűnözők eszközei között. Általában ezek hivatalos grafikai elemeket tartalmaznak, és figyelmeztetik a felhasználókat, hogy új jegyek érkeztek az EB-re, vagy nyertek az UEFA sorsolásán. Ezek hamis információk, hiszen a jegyek sorsolása már véget ért, és a szervezők már csak a Last Minute Sales Platform elnevezésű felületen kínálnak belépőket igénylési sorrendben.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.