Bemutatkozik a Kaspersky első kiberimmunitást nyújtó megoldása a Hannoveri Vásáron

|

A KasperskyOS operációs rendszerre épülő Kaspersky IoT Secure Gateway 100 elnevezésű megoldás a helyszíni eszközöket és szenzorokat köti össze az ipari IoT-platformszolgáltatásokkal, beépítetten biztosítva a gyűjtött adatok biztonságát és digitális alkalmazásokba való biztonságos küldését.

Egy, a Juniper Research által készített tanulmány szerint az ipari IoT-kapcsolatok száma 2025-re várhatóan 107%-kal nő, elérve a 36,8 milliárdot. A berendezéseken található ipari IoT-szenzorok adatainak gyűjtése és feldolgozása tisztább képet ad a vállalkozásoknak a munkafolyamataikról, lehetővé teszi a megelőző karbantartást, továbbá javítja a hatékonyságot és a teljesítményt. A fő kihívást azonban az üzemeltetési technológia és a vállalati digitális ökoszisztéma összekapcsolása jelenti, amelyhez a teljes adatállományból ki kell választani a releváns adatokat, azokat át kell konvertálni, és biztonságosan el kell küldeni az informatikai környezetben található feldolgozó alkalmazásnak.

A Kaspersky IoT Secure Gateway 100 közvetlen, védett kapcsolatot tesz lehetővé a szivattyúkat, CNC-gépeket, szállítószalagokat és más drága állóeszközöket üzemeltető ipari területekkel. Az első termék kifejlesztése a Siemens Simatic IoT2040 hardvere és a KasperskyOS (a Kaspersky operációs rendszere) alapján, a Kaspersky kiberimmunitási koncepciója szerint történt. A Kaspersky biztonsági rendszerének, valamint a KasperskyOS mikrokerneles és MILS (többszörös független biztonsági szint) architektúrájának köszönhetően az átjáró csak a tervezési szakaszban meghatározott műveleteket tudja végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy a kiberimmunis átjárót érő kibertámadások nagy része eredménytelen, és nincs hatással annak fő funkcióira. Ezért aztán az átjárónak és a csatlakoztatott berendezésnek nincs szüksége további védelemre, például antivírus-szoftverre, eszközvezérlőre vagy adatdiódás megoldásokra.

Az átjáró az OPC UA univerzális kommunikációs protokollt használja, ezért olyan infrastruktúrákban is telepíthető, amelyek több gyártótól származó különféle berendezéseket használnak. A Kaspersky IoT Secure Gateway 100 natívan kapcsolódik a Siemens MindSphere felhőalapú ipari IoT-szolgáltatási digitális platformhoz. A Kaspersky IoT Secure Gateway 100 minden funkcionális elemét a Kaspersky ipari IoT-re szakosodott leányvállalata, az Adaptive Production Techology (APROTECH) tervezte. A cég egyébként a Silver MindSphere hivatalos partnere. A közösen fejlesztett megoldás gyors hozzáférést biztosít a megbízható ipari adatokhoz, melyek aztán fejlett analitikát és mesterséges intelligenciát alkalmazó nagyteljesítményű ipari alkalmazások segítségével produktív üzleti eredményekké alakíthatók át.

Grigorij Szizov, a KasperskyOS üzletág vezetője elmondta: "A digitális technológia gyorsan változik, és a közelmúltban már láthattuk, hogyan vált a kiberbiztonság az egyik legégetőbb globális problémává. Kiberimmunitási koncepciónk alapja az, hogy különféle informatikai megoldásokat építsünk rá a KasperskyOS elnevezésű operációs rendszerünk által kínált megbízható natív biztonsági bázisra. A kiberimmunitást nyújtó megoldások a kibertámadások túlnyomó többségének ellenállnak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy bemutathatjuk első kiberimmunis termékünket, a Kaspersky IoT Secure Gateway 100-at a 2021-es Hannoveri Vásáron. Ez egy hatalmas utazás kezdete. Hamarosan újabb KasperskyOS-re épülő kiberimmunis termékek megjelenése várható, amelyek paradigmaváltást eredményeznek a piacon."

"A digitális átalakulás következtében új piacvezető vállalatok jelennek majd meg, amelyek ipari IoT ökoszisztémákat használnak. A fejlett technológiák, az új készségek és az innovatív üzleti modellek mind olyan kulcsfontosságú területek, amelyek - egy új szintű rugalmassággal együtt - a változáshoz szükségesek. Büszkén mutatjuk hát be a Kaspersky IoT Secure Gateway 100-at, a közeljövőben megjelenő kiberimmunitási családunk nyerő kombinációt jelentő, elsőként született, meghatározó tagját" - mondta Andrej Szuvorov, az Adaptive Production Technology (a Kaspersky leányvállalata) vezérigazgatója.

Az új Kaspersky IoT Secure Gateway 100-zal kapcsolatos bővebb információkért keresse fel a weboldalt.

A Kaspersky kiberimmunitási megközelítésével és a Kaspersky IoT Secure Gateway 100-zal foglalkozó eseményekre a következő időpontokban kerül sor a Hannoveri Vásár alatt:

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.