Bemutatkozott a magyar tevékenység monitorozó eszköz legfrissebb verziója

|

A magyar fejlesztésű Shell Control Box az első olyan kliens- és szerver független megoldás, amely transzparens módon képes kontrollálni és auditálni a Citrix XenDesktop környezeteket.

A BalaBit IT Security a tevékenység monitorozó eszközök vezető magyar gyártója bemutatta a Shell Control Box 3 F3 verzióját. A friss fejlesztések közül a Citrix XenDesktop támogatás, a titkosított kommunikációs protokollok ellenőrzésének képessége és a termék integrációját elősegítő web szolgáltatás alapú API számít a legnagyobb újdonságnak. A mostani verzióba bekerült funkciókkal a BalaBit kifejezetten azokat a nagy call/contact centert üzemeltető bankokat, biztosítókat, távközlési cégeket és közműveket célozza meg, amelyeknél a Citrix desktop virtualizációs megoldásának használata rendkívül gyakori. Ezeknél a vállalatoknál ugyanis a több száz vagy ezer virtuális asztal felhasználó tevékenységének megbízható ellenőrzése és nyomon követése gyakorlatilag megoldatlan problémát jelentett idáig. A BalaBit budapesti és veszprémi központjában fejlesztett Shell Control Box egy tevékenység-felügyeleti megoldás, amely a távoli szerverekhez, virtuális asztalokhoz, illetve hálózati eszközökhöz való hozzáférést ellenőrzi, és rögzíti a rendszerhez csatlakozott felhasználók munkafolyamatait. A termék nemzetközi népszerűségének legfontosabb indikátora a kiemelt jogosultságú felhasználók hozzáféréseinek és az outsource partnerek aktivitásának kontrollálhatósága, valamint az ipari szabványoknak és törvényi előírásoknak való megfelelés. Ezeknek a trendeknek a növekvő szerepe eredményezte, hogy a magyar termék értékesítéséből származó árbevétel a megelőző négy évben évente átlagosan 70 százalékkal növekedett, ezáltal a BalaBit egyik legjövedelmezőbb termékévé vált. Olyan ügyfeleket tudva a felhasználói táborában, mint a Raiffeisen csoport, a Svenska Handelsbanken, a Telenor Norge, vagy a Dubai Islamic Bank. „A legtöbb informatikai vezető, ha tehetné 7/24 órás kontrollt tartana a felügyeletére bízott informatikai rendszer fölött. Sok esetben ez már nem is csak a vezető elvárása, hiszen egyre több vállalatnak kell megfelelni az olyan szabályozásoknak, mint a Hpt., a SOX vagy a PCI-DSS. Egy olyan eszköz segítségével, mint a Shell Control Box az informatikai vezetőnek bármely pillanatban lehetősége nyílik arra, hogy megválaszolja, ki, mikor, mit csinál az informatikai rendszerben” – mondta Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója, majd hozzátette: „A most kiadott új funkcióknak köszönhetően a Shell Control Box már gyakorlatilag bármely szervezet üzletileg kritikus rendszereinek auditálásában hasznos szerepet tölthet be. Az ügyfeleink informatikai vezetői pedig idén is egészen nyugodtan pihenhetnek a nyaralás alatt, hiszen visszaérkezésük után, lehetőségük van rá, hogy az összes hálózati tevékenységet filmszerűen nézzék vissza.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.