Beszámoló az Aspectis Open Day rendezvényről

|

Fbruár 25-én rendezték az idei év első Open Day rendezvényét, amelynek vendége az Axis Communications volt. Az ilyenkor szokásos 40-50 érdeklődő helyett nagyon gyorsan 100 fölé emelkedett a regisztráltak száma, így az eredeti elképzelést megváltoztatva a Hotel Arénában került megrendezésre az esemény. A nagy érdeklődés valószínűleg annak volt tulajdonítható, hogy az Axis a legutóbbi Nyílt Nap óta valósággal ontotta magából az újdonságokat.

Az Aspectis Open Day-en külön teremben lehetett megtekinteni működés közben az új Axis kamerákat, míg egy másik teremben került sor az előadásokra. A sort Suzanne Quinn, az Axis közép-kelet európai piacokért felelős vezetője, bemutatta az Axis-t, illetve azt, hogy a cég jelenleg hol helyezkedik el a világ biztonságtechnikai iparában. A jelenlévők ebből megtudhatták, hogy az IP videóban az Axis stabilan őrzi első helyét a világban az igen meggyőző 32%-os részesedéssel. Az előadás következő részében következett az, amit mindenki a legjobban várt, az új termékek részletes bemutatása. Ebben a körben figyelmet érdemel az új HDTV felbontású PTZ kamera, az AXIS P5534-es, a csúcstechnikát képviselő Q6032-E speed dome kamera, és a P-írisz optikával ellátott 3 megapixel felbontású AXIS P1346-os. Sok telepítő érdeklődését felkeltette az AXIS T8412 névre keresztelt installációs monitor, amely nagyon hasznos segédeszköze lehet a kamerák telepítésének. A legnagyobb érdeklődést azonban az Axis legújabb zászlóshajója az AXIS Q1910-es hőkamera váltotta ki. Ebben a kamerában az Axis a világon elsőként alkalmazta IP kamerában a tárgyak/objektumok/élőlények hőmérsékletkülönbségén alapuló képalkotást. Ezzel a technológiával a kamera akár teljes sötétségben mindenféle külső megvilágítás nélkül képes képalkotásra. Az előadást ezen a ponton élő demó egészítette ki. Suzanne után Bata Miklós mutatta be az Aspectis cégcsoport legújabb vállalkozását az Observant Kft.-t és annak megoldásait. A tavaly októberben indult cég hálózati videó szolgáltatással foglalkozik, melyhez az Axis kameráit és szoftvereit használja. Az ügyfelek, mint bármilyen más szolgáltatást (pl. telefon, kábeltv) vehetik igénybe a térfigyelő rendszert. Használata, feleslegessé teszi helyi rögzítők telepítését, könnyen megoldható vele több iroda, üzlet megfigyelése. A szolgáltatáshoz több Axis kamera is használható, mind kültéri mind beltéri kivitelben. A megvásárolt, vagy tartós bérlet során használt kamera üzembe állítása nagyon egyszerű, hiszen internetelérésen és tápfeszültségen kívül nincs másra szüksége. A kamerák automatikusan felveszik a kapcsolatot az Observant szerverekkel. A kamerák élő képe, korábbi felvételek, kamerák beállítása biztonságos SSL internetkapcsolaton keresztül a világon bárhonnan elérhető (http://www.observant.hu). Az előadások sorát Sabina Halilovic zárta, aki az Axis channel partner programról és annak web-es támogatásáról tartott rövid előadást. Az előadások alatt, illetve a szünetekben a résztvevők működés közben is megtekinthették és kézbe vehették az eszközöket, illetve fogyaszthattak a büféasztalról.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.