Cisco innovációs verseny

|

A Cisco kihirdette a Cisco I-Prize innovációs verseny győztesét. A két német és egy orosz résztvevőből álló csapat terve a Cisco IP-alapú hálózati technológiáját használja az energiafelhasználás hatékonyabbá tételére.

A Cisco 2007 októberében indította el az I-Prize versenyt, amelyre bárki nevezhetett, a világ bármely pontjáról. A résztvevők online együttműködési fórumokon közösen gondolkozhattak újító jellegű üzleti és technológiai elképzeléseikről, majd csapatokat alkotva állíthattak össze üzleti terveket. A nyertesek a Cisco berkein belül valósíthatják meg elképzeléseiket. A verseny az indítást követő első három hónapban 104 országból több mint 2500 jelentkezőt vonzott. A győztes csapat vezetője Anna Gossen, a németországi Karlsruhe Egyetem informatikai tanszékének hallgatója. Férjével, Niels Gossennel, a németországi Alkalmazott Tudományok Egyetemének hallgatójával, valamint fivérével, az orosz származású rendszermérnök Szergej Besszonyicinnel karöltve a csapat összesen 250 000 USD várományosa, amelyet egyenlő arányban kell szétosztani a tagok között. A győzteseknek továbbá lehetőségük van arra is, hogy csatlakozzanak a Cisco csapatához. A győztes ötlet azon a megközelítésen alapul, amely a hálózatot alkalmazza platformként az energiaigényes rendszerek átláthatóságának, felügyelhetőségének, és végső soron optimalizált vezérlésének megteremtéséhez. A győztes csapat üzleti terve pedig azzal tűnt ki, hogy ötvözte a technológiai és az üzleti modelleket. “A Cisco I-Prize verseny egyszerre biztosított lehetőséget az ötletünk kidolgozásához, egy megvalósítható üzleti és technológiai terv összeállításához, valamint arra, hogy elismert fejlesztőktől és iparági vezetőktől kaphassunk visszajelzést munkánkról. Felbecsülhetetlen tapasztalatokra tettünk szert.” – nyilatkozta Anna Gossen, majd hozzátette: „Izgatottan várjuk, hogy a Cisco csapatával folytathassuk a munkát, és elképzeléseinkből valódi üzleti lehetőségeket építsünk fel.” “A Cisco I-Prize egyik célkitűzése, hogy az együttműködést támogató web 2.0-ás technológiák, eszközök segítségével globális szinten elősegítse az innovációt és tehetséges fejlesztők, ötletgazdák találkozását.” – nyilatkozta Marthin De Beer, a Cisco új technológiákért felelős alelnöke, és így folytatta: “Az együttműködés forradalmasítja az innovációt. A Cisco I-Prize jó példa arra, hogy miként törik át az új technológiák az innováció eddigi hagyományos korlátait, és miként teremtenek egyetemes fórumot az ötletek megosztásához.” A Cisco az új technológiákat fejlesztő részleg belső üzleti elképzeléseinek minősítéséhez hasonlóan értékelte a beérkező munkákat is. Ennek az üzletágnak az égisze alatt születettek meg többek között a Cisco TelePresence, a Cisco Digital Signage és a Cisco Physical Security technológiák is. A verseny döntnökei mind a technológiai megoldás, mind az üzleti lehetőség újító jellegét figyelembe vették. A díjazott ötletnek ugyanis az elvárások szerint legalább 1 milliárd USD bevételt kell eredményeznie 5-7 éves időszak alatt.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.