Cloud alapú, Üzleti Intelligenciára épülő, energiafogyasztás-adatgyűjtő és optimalizáló rendszer

|

Az R&R Software Zrt. által vezetett konzorcium energetikai kutatás-fejlesztési tevékenységbe kezdett az Új Széchenyi Terv keretein belül. A projekt a nagyfogyasztók és nagyfogyasztó vásárlói csoportok energiafogyasztásának optimalizálásához és biztonságossá tételéhez szükséges módszertanok és prototípusok kifejlesztését célozta.

Az elkészült SMART METERING prototípussal nagy pontossággal, valós időben mérhető és monitorozható az elektromos és egyéb vezetékes közművek felhasználása, valamint a megújuló- és zöldenergia-termelés. Az innovatív, beépített Oracle üzleti intelligencia technológia elemzőfunkciók széles skáláját biztosítja az adatok értékeléséhez, így maximalizálható az energiahatékonyság, és stabil alap teremthető a vállalati pénzügyi kontrollinghoz. A SMART METERING a mérés helyszínén telepített PLC eszközök és a redundáns OPC technológia segítségével a legújabb, illetve a régebbi típusú fogyasztásmérőkből is képes valós időben fogyasztási adatokat gyűjteni – akár ipari, EMI-szennyezett környezetben is. Az automatikusan begyűjtött, mért és javított adatok Cloud adattárházban vagy helyi szerverben kerülnek tárolásra. A SMART METERING aktív beavatkozásra is képes: ha a mért területen felvett energia mennyisége megközelíti az előre meghatározott határértéket, többfokozatú teherledobást hajt végre, valamint riasztásokat és értesítéseket küld a karbantartó és üzemeltető felhasználók felé. A SMART METERING az energiamenedzsment teljes funkciópalettáját biztosítja – legyen szó egyetlen telephelyről, vagy nemzetközi vállalatról – a Cloud infrastruktúrának köszönhetően pedig a kiszolgáló informatikai hátteret sem szükséges megvásárolni és üzemeltetni. A prototípus validációja valós, ipari környezetben történt. Az ArcelorMittal Szentgotthárd Kft. 2 üzemébe kerültek mérőeszközök, melyekről percenként teljesítmény és energiafelhasználás adatokat olvas be és rögzít a rendszer. A H&M Kft. 35 áruházában 1-1 PLC gyűjti az energiafelhasználási adatokat, és továbbítja azokat MS SQL Server adatbázisba. A SMART METERING OFFLINE adatgyűjtés funkciója segítségével kerülnek az adatok a BI felületre, ahol azok elemezhetők (térképes, grafikonos és táblázatos megjelentés). A tesztek a validációban résztvevő cégek véleménye szerint is sikeresek voltak: a kifejlesztett prototípus teljesítette az elvárt funkciókat. A projekt konzorcium tagjai: R&R Software Zrt. (konzorciumvezető), Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt. (tag), Future Energy Kft. (alvállalkozó), Országos Kutatási és Szaktanácsadó Intézet Nonprofit Zrt. (kutatási szervezet). [b]Projekt azonosító: GOP-1.1.1-11-2012-0184[/b]

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.