Debütált az első négymagos Sun szerver

|

A Sun Microsystems bemutatta első négymagos, x64-es (x86-os, 64 bites) számítógépeit, köztük a világ legkisebb, négy processzorfoglalatos szerverét, amely feleakkora mérete ellenére más szerverekhez képest akár kétszeres bővíthetőséget és számítási teljesítményt kínál.

Az Intel Xeon processzorokra épülő Sun Fire X4450 és Sun Fire X4150 szerverek a jelenleg piacon lévő vetélytársaiknál kisebb helyigény, nagyobb teljesítmény és hatékonyabb energiafelhasználás mellett teszik lehetővé az adatközpontokban felmerülő kritikus problémák megoldását. Mindkét kiszolgálóhoz több operációs rendszer – így Solaris OS, Windows, Linux vagy VMware – közül választhatnak a felhasználók, és az alkalmazások széles skálájának telepítésére kínálnak lehetőséget. A 7300-as sorozatú, négymagos Intel Xeon processzorra épülő Sun Fire X4450 szerver az első és mindeddig egyetlen négymagos, négy processzorfoglalatos, 2U magasságú rendszer a vezető gyártók kínálatában. Teljesítmény, valamint hely- és energiafelhasználás szempontjából ma a legjobbnak számít a négy processzorfoglalatos x64-es architektúrájú szerverek között a piacon. Versenytársaihoz képest kétszer akkora számítási teljesítményt és memóriát kínál alig feleakkora energiafelhasználás mellett, ami így alacsonyabb energia- és hűtési költségeket eredményez. A négymagos, 5300-as sorozatú Intel Xeon processzorra épülő Sun Fire X4150 szerver olyan két processzorfoglalatos, 1U magas kiszolgáló, amely a vetélytárs kétfoglalatos, 1U magas szerverekhez képest akár kétszer nagyobb memóriakapacitással, belső tárolóval és hálózati csatlakozási lehetőséggel rendelkezik. Több mint egy terabájtos (TB) nagyteljesítményű belső lemezegységével a Sun Fire X4150 szerver ideális megoldás a horizontális, azaz több alkalmazást egyszerre kiszolgáló adatbázisok, és egyéb tárhelyigényes és intenzív lemezhasználattal járó alkalmazásokhoz. A Sun Fire X4450 és Sun Fire X4150 kiszolgálók megosztott készülékházának tervezése során új, innovatív alapelveket alkalmaztak a maximális feldolgozási teljesítmény, a kiváló tárolási kapacitás, az integrált rendszerfelügyelet, a beépített virtualizációs támogatás és a beruházás értékállóságának érdekében. A hatékony hűtésre és teljesítményhatékonyságra optimalizált ház, kis mérete mellett, a leghatékonyabb energiafelhasználást és teljesítményt biztosítja. Az új négymagos szerverek folytatják a Sun x64-es termékek térhódítását. A Sun hét, egymást követő negyedéven át folyamatosan növelte az x86-os szervereiből származó bevételét, az elmúlt hónapban pedig 50,9 százalékos éves bevételnövekedésével a legjobb öt cég közé küzdötte fel magát az x86-os szerverek piacán. Ez a legnagyobb előrelépés a világ első öt, x86-os szervereket forgalmazó cége közül. (Forrás: IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, 2007. augusztus) A Sun Fire X4150 szerver már 2 995 USD-től kapható. A Sun Fire X4450 októbertől lesz kapható, alapára 8 895 USD. A Sun Fire X4450 és X4150 szerverek árával, elérhetőségével, valamint a promóciókkal kapcsolatos további információk a http://www.sun.com/X4450 és http://www.sun.com/X4150 webhelyeken olvashatók.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.