Desktop Reporter, a forrdalmian új riportoló eszköz

|

Az SPSS ismertette Desktop Reporter elnevezésű megoldását, amely a Dimensions kutatási termékcsomag legfontosabb új eleme. A termék gyors és egyszerű riportok készítésére, illetve egyedi táblák létrehozására szolgál.

Az egyedülálló riportoló eszköz sajátossága, hogy nemcsak a Dimensions termékcsomag tagjaként, hanem önálló termékként is használható, így azok számára is hatékony eszköz, akik csupán táblázatokat, grafikonokat szeretnének készíteni és publikálni adatbázisukból, azonban ezt minden eddiginél gyorsabban szeretnék megvalósítani. A Desktop Riporter felépítése miatt ideális az elemzések területén járatlan felhasználónak, de a tapasztalt elemzési szakemberek munkáját is megkönnyíti és jelentősen meggyorsítja. Sajátossága, hogy nemcsak az SPSS kutatási platformájából, a Dimensions-ból képes adatokat feldolgozni, hanem széleskörű lehetőséget biztosít az elemezhető adatbázis formátumára vonatkozóan, azaz képes Quancept, Quanvert, SurveycraftT, SPSS for Windows és ADODB-alapú adatbázisok és log file-ok beolvasására is. Egyszeri elemezések mellett, lehetőség van rendszeresen ismétlődő, a vállalat saját arculatára szabott táblázatok, grafikonok létrehozására is. A Desktop Reporter számos tulajdonságával könnyíti meg és gyorsítja a riportolási folyamatot: - A meglévő táblázatok más táblázatok mintájául szolgálhatnak. - A változók fa struktúrában vagy listaszerűen is megjeleníthetők, ezáltal egyszerűen mozgathatók, elrejthetők vagy újrarendezhetők. - A nagyobb áttekinthetőség érdekében a numerikus adatok csoportosíthatók. - A változók különböző táblákban eltérően kezelhetők. - A riportok végfelhasználói számára a megértést meggyorsítja, hogy a láthatók a tábla címek és leírások, a használt változók listája és az alkalmazott szűrési és súlyozási paraméterek. A táblázatok és adatok nemcsak egyszerűen kinyomtathatóak, hanem a leggyakrabban használt alkalmazásokba exportálhatóak: - Exportálási lehetőségek Microsoft Office-ban, vagy szöveg és HTML formátumba. - A Desktop Reporter-ben használhatók a Microsoft Excel-ben készített egyedi diagramok is. - Az elkészített táblázatok egy mozdulattal szétküldhetők a különböző felhasználóknak, akik saját információ igényeiknek megfelelően átalakíthatják a nézeteket.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.