Digitális tér a teljes ellazuláshoz: Cyber Spa platform a Kasperskytől

|

Nyugodj meg és lazíts!

Az online eszközöket életünk minden területén aktívan használjuk, és nem kivétel ez alól az sem, hogy jóllétünkről a technológia segítségével gondoskodunk. Ennek jegyében hozta létre a Kaspersky a Cyber Spa elnevezésű különleges digitális teret, ahol a felhasználók online gyakorolhatnak különféle relaxációs technikákat, melyek segíthetnek a digitális stressz és a szorongás kezelésében.

Manapság életünk jelentős részét az online térben töltjük: ott tanulunk, dolgozunk és vásárolunk, sőt, ott keresünk párt is, és ott építünk közösségeket. Azonban még mindig csak tanuljuk a technológiához fűződő viszonyunk kezelését, vagyis azt, hogy miként bízhatunk meg jobban a rendszerekben és az eszközökben a személyes adataink kapcsán, és hogy hogyan használhatjuk őket körültekintőbben, hogy elkerülhessük a szorongást vagy a kiégést. A Kasperskynél úgy gondoljuk, hogy a digitális jóllétet mindenkinek prioritásnak kell tekintenie, különösen a jelenlegi kihívást jelentő időszakban. A Cyber Spa platform elindításával ahhoz kívánjuk hozzásegíteni az embereket, hogy felkészültebbnek érezzék magukat és kevesebb digitális stresszt éljenek át, ennek következtében pedig aggódás nélkül élvezhessék a technológia nyújtotta előnyöket.

"A világjárvány óriási hatással volt az emberek mentális egészségére, hiszen hatalmas stresszforrást jelentett, és felerősítette a sérülékenység érzését. Ennek főként az lehet az oka, hogy a - Maslow-piramison is ábrázolt - biztonság iránti alapvető emberi szükségleteink kerültek veszélybe. Ráadásul az, hogy a társasági tevékenységek visszaszorultak, és az, hogy sokan távmunkavégzésre álltak át, azzal járt együtt, hogy kevesebb időt töltöttünk kikapcsolódással, illetve kevesebb lehetőségünk volt a munkával járó stressz csökkentésére és a munkából való kiszakadásra. Mindezek fényében megnőtt a távgyógyászat és a mentális egészséget javító digitális eszközök szerepe" - fejtette ki Berta Vall, a pszichológia doktora, a Blanquerna (Ramon Lull) Egyetem Pszichológiai, oktatási és sporttudományok tanszékének docense.

A Cyber Spa platformon a felhasználók többféle relaxációs módszer között válogathatnak:

  • "Endless serenity" (végtelen nyugalom - audiovizuális meditációk)
  • "Sound therapy" (hangterápia - relaxációs hanganyag futurisztikus hangokkal)
  • "Fitness selfie" (fitnesz szelfi - arctorna gyakorlatok, amelyek célja a stressz és a negatív érzelmek jeleinek eltüntetése)
  • "Digital stress ball" (digitális stresszlabda - érintéses stresszoldó meditáció)

A honlapra való belépéskor a Cyber Spa látogatói kiválaszthatják azt az eszközt, amely érzésük szerint az adott pillanatban a legmegfelelőbb a számukra, vagy egy diagnosztikai teszt elvégzésével megállapíthatják, hogy mekkora az általános stressz-szintjük. A teszt elvégzését követően a platform relaxációs technikákat ajánl a legmegfelelőbb sorrendben.

Mindegyik módszer jól bevált önrelaxációs technikán alapul, a hatásosságuk pedig ismétléssel fokozható. A fejlesztők emellett különleges hangokat is létrehoztak - mint például Jupiter techno, egy fekete lyuk végtelensége, vagy egy barátságos kiborg suttogása - kifejezetten a Cyber Spa hangterápiás kezeléséhez.

Dr. Berta Vall hozzátette: "A Világegészségügyi Szervezet adatai szerint a világjárvány alatt a felmérésben részt vevő országok 70%-a alkalmazott távgyógyászatot vagy távterápiát a mentális egészség támogatásához vagy pszichológiai támogatás nyújtásához. Ezek az új digitális egészségügyi megoldások segítséget nyújtanak az embereknek abban, hogy aktív szerepet vállalhassanak saját jóllétük előmozdításában. Emellett a szervezetek is támogathatják a munkatársaik mentális egészségét azzal, hogy hozzáférést engednek számukra ezekhez a digitális eszközökhöz."

"Az elmúlt év mindenki számára nagy kihívást jelentett. A világjárvány és a távmunkára való széleskörű átállás nemcsak az üzleti folyamatokra volt hatással, hanem világszerte az emberek pszichológiai állapotára is. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz és a hatékonyság megőrzéséhez rengeteg fizikai- és lelkierő szükséges, és elég nagy eséllyel számíthatunk különféle problémák, például megnövekedett stressz és szorongás megjelenésére. A legutóbbi kutatásunkból például az derült ki, hogy a nagy munkaterhelés miatt nagyon magas a kiégés kockázata az informatikai területen dolgozóknál, tehát nagyon fontos, hogy az emberek időnként szünetet tartsanak és lazítsanak. Mi a Kasperskynél hiszünk abban, hogy a technológia jobbá teheti az emberek életét, és hogy az új digitális eszközök segíthetnek a stresszel való megbirkózásban és a lelki nyugalom megtalálásában. Reméljük, hogy a Cyber Spa platform segít az embereknek ellazulni és megtalálni a megfelelő egyensúlyt egy hajszás munkanap közben" - mondta el Krisztina Brancsugova, a Kaspersky márkakommunikációs csoportjának vezetője.

A Kasperskyről

A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpontvédelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 250.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.