Egy dán önkormányzat a Fujitsut választotta partnerül a digitális átalakuláshoz

|

A Fujitsu bejelentette, hogy a dániai Høje-Taastrup önkormányzata a vállalatot választotta stratégiai partneréül a digitális átalakuláshoz egy négy évre szóló és további három évvel meghosszabítható, 5,5 millió euró (40 millió dán korona) értékű szerződés keretében.

Az önkormányzat elmondása szerint a Fujitsu uniós pályázaton történő kiválasztásában az ár, a minőség és a rendszerintegrációs képesség játszotta a főszerepet. A vállalat 2019. április 1-től veszi át az önkormányzat IT-rendszereinek üzemeltetését, valamint IT-infrastruktúrájának és alkalmazásainak támogatását és karbantartását.

Ezzel bővül a Fujitsu szerepköre az önkormányzatnál, amely részére már eddig is üzemeltetett vezetői információs és pénzügyi rendszereket. A tender elnyerésével a Fujitsu tovább bővíti állami szerződésállományát. A kontinensen egyre több önkormányzat ismeri fel az informatikai infrastruktúra és az alkalmazások kiszervezésével járó előnyöket.

A Fujitsu az idén nyáron a hollandiai Gröningen önkormányzatával is szerződést írt alá, az év elején pedig a svédországi Stockholm is a Fujitsut választotta 780 iskolája és óvodája infokommunikációs-technológiai szolgáltatójául. Az outsourcing-partner kiválasztásakor Høje-Taastrup önkormányzata szerette volna jobban kézben tartani a döntést, ezért független uniós pályázatot indított a meglévő regionális beszerzési folyamat elindítása helyett. Így a potenciális szállítók szélesebb köréből válogathatott, és rugalmasabban kezelhette az értékelési szempontokat.

"Örömmel készülünk az együttműködés bővítésére a Fujitsuval, amely stratégiai co-creation partnerként fog segíteni minket az önkormányzat digitális átalakulásának megvalósításában" - nyilatkozta Per Aalbæk Nielsen, Høje-Taastrup önkormányzatának igazgatója.

"A Høje-Taastrup működésének digitalizálásáról szóló szerződés elismeri, hogy a Fujitsu milyen komoly fejlesztéseket hajtott végre állami szektort célzó kínálatában Dániában és más európai országokban. Kevés olyan globális IKT-szolgáltató és integrátor van a piacon, amely hozzánk hasonlóan, megfelelő emberi erőforrásokra, szakértelemre, készségekre és felhőmegoldás-szállító partnerekre támaszkodva, valóban képes hibrid IT-képességek bevezetésével átalakítani ügyfelei működését. Ezt az adottságot kamatoztatva szeretnénk megbízható tanácsadóként segíteni az állami szektor digitális átalakulását Dániában, Skandináviában és Európában mindenütt" - fűzte hozzá David Lange, a Fujitsu skandináviai régiójának értékesítési vezetője és kormányzati szektorért felelős csoportvezetője.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.