Egyedülálló képminőséggel rendelkező HDTV hálózati kamerája az Axistól

|

Az Axis Communications bemutatja egyedülálló képminőséggel rendelkező első hálózati HDTV kameráját, SMPTE standard szerinti felbontással, színhűséggel és képaránnyal.

Egy HDTV képernyőhöz csatlakoztatott AXIS Q1755 hálózati kamera a legtökéletesebb megoldás repülőtereken, útlevél ellenőrzésnél vagy kaszinókban, ahol biztonsági szempontból a nagyított képrészletek is indokoltak lehetnek. „A nagyobb képrészlet vagy maximális színhűség iránt felállított professzionális piaci igényeket az AXIS Q1755 hálózati kamera HDTV megjelenítése, annak a teljes képarányon nyújtott kristálytiszta, éles képminőségével maximálisan kielégíti. Ezen felül a H.264 videotömörítési technológiának köszönhetően jelentősen csökkent a tárhely- és sávszélesség-igény, amely lehetővé teszi a teljes képarányú HDTV minőség megtartását.”- mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója, az Axis magyarországi disztribútora. A Q1755 16:9-es képarány mellett HDTV 1080i vagy 720 pixeles felbontásban jeleníti meg a videókat, támogatja mind a H.264 mind a Motion JPEG teljes képarányú tömörítéseket. A nappali és éjszakai funkcióknak, valamint a progresszív outputnak köszönhetően a kamera bármilyen fényviszony mellett kivételes - elmosódás nélküli - képminőséget nyújt akár gyors mozgásokról is. Az automata fókusszal párosult 10x-es optikai és 12x-es digitális zoom az adott képrészletet a legtökéletesebb minőségben adja vissza. Az optimális videótárolás valamint a rugalmasság érdekében a gyártó SD/SDHC memóriakártya helyet is épített a kamerába, mely lehetővé teszi, hogy külső eszközök nélkül eltároljuk az egyes napok felvételeit. PoE (IEEE 802.3af) a hálózaton keresztül biztosítja az áramot a kamerákhoz, így ennek segítségével megtakarítható a kábelezéssel járó költség. A Q1755 kamera az eddig elmondottakon felül további intelligens funciókkal bír: fejlett mozgásérzékelés, hangérzékelés, valamint a kamera működés befolyásolásának érzékelése (pl. blokkolás, festékszórás). Továbbá az ún. Gatekeeper funkció, ami mozgásnál automatikusan ráfókuszál a helyszínre, majd előre beállított idő múlva visszakapcsol. Ez a kamera a biztonság és a hálózatkezelés legfejlettebb megoldásait nyújtja olyan rendszerekkel, mint a HTTPS titkosítás, IEEE 802.1X hitelesítés, IPv4/IPv6 és a minőségi szolgáltatás. Az AXIS Q1755 hálózati kamerát az AXIS Camera Station, valamint az Axis Application Development program révén az iparág legnagyobb videofelügyeleti szoftvergyűjteménye támogatja, pl. a magyar fejlesztésű NETAVIS is. A kamera már megvásárolható az Aspectis Kft.-nél. További információ: Aspectis Kft. 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. tel: 1-414-1022, e-mail: info@aspectis.hu www.aspectis.hu

Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.