Egyszerűbb adminisztráció, virtualizáció és szerverkonszolidáció SPARC- és x86-os rendszereken

|

A Sun Microsytems bejelentette a Solaris Cluster legújabb változatát, a cég új, hibatűrő és szünetmentes megoldásait tartalmazó platformját, a Solaris 10 operációs rendszerhez.

Az új fejlesztések tovább erősítik a Solaris 10 üzembiztonságát garantáló funkciókat, és azokat rugalmasabbá, könnyebben kezelhetővé teszik. Így még a rendszeres karbantartások és a váratlan, akár az egész adatközpontot érintő üzemzavarok közben is szünet nélkül működhetnek a Solaris 10-en az adatbázisok, alkalmazások és az azokra épülő szolgáltatások. A Solaris Cluster fürtözési szoftver hibatűrő jellemzőivel jelentősen növelhető a Solarison futó adatbázis-kezelők, fájlmegosztó szolgáltatások, webhelyek vagy egyéb alkalmazások rendelkezésre állása. A fürtbe kötött tartalék számítógépek, leállás esetén, átveszik a kieső gép feladatait, így a szerver nem lesz többé kritikus meghibásodási pont a rendszerben. A szoftver Geographic Edition változatával egymástól tetszőleges távolságban lévő fürtök is összekapcsolhatók, ezáltal az üzletmenet folytonossága még egy teljes adatközpont kiesése esetén is biztosítható. A Solaris Cluster kiterjesztett támogatást nyújt a Solaris Containers virtualizációs szoftverhez, lehetővé téve a kiszolgálók összevonását még a szünetmentes működést megkövetelő környezetekben is. E virtualizációs képességeknek köszönhetően a rugalmasan méretezhető, illetve hiba esetén a feldolgozási terhet automatikusan átvevő alkalmazások módosítás nélkül futhatnak a Solaris futtatókörnyezetekben (az őket kiszolgáló Solaris Cluster agentekkel együtt). A Solaris Cluster a nagyfokú rendelkezésre állást, adatintegritást és dinamikus bővíthetőséget a szinte korlátlanul méretezhető, kategóriájában majdnem hogy verhetetlen, 128 bites Solaris ZFS fájlrendszerrel biztosítja. A Solaris Cluster most még több, más gyártó termékeivel együttműködő, szoftverkonfigurációs lehetőséget biztosít, így például az EMC, a Hitachi, az Oracle, a Symantec és más vezető fejlesztők replikációs szoftvereivel és tárolómegoldásaival is kitűnően működik együtt. „A felhasználók több, különféle forrásból származó, de egymáshoz jól illeszkedő elemből akarnak átfogó, a nap minden percében megbízhatóan elérhető megoldásokat összeállítani. Közös ügyfeleink számára a Solaris Cluster mindkét igényt kielégíti: kitágítja lehetőségeiket, ugyanakkor zökkenőmentesen együttműködik az EMC megoldásaival is. Az EMC és a Sun eltökélt közös szándéka, hogy azoknak az ügyfeleinknek, akiknél egy percre sem állhat meg az élet, élenjáró megoldásokat fejlesszünk ki a folytonos üzletmenet biztosítására” – hangsúlyozta Chuck Hollis, az EMC technológiai partnerszövetségekért felelős alelnöke. A Solaris Cluster új fejlesztéseivel a rendszergazdák már kényelmesebben konfigurálhatják a népszerű alkalmazásokat. Az újdonságok között található egy könnyen használható „agent builder” eszköz, amelyek segítségével a rendszeradminisztrátorok az alkalmazásokat könnyen „átköltöztethetik” a magas rendelkezésre állású környezetbe.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.