Energiahatékonyság a szerverteremben

|

A zöld szemlélet hatja át a többek között a Rittal szervezésében életre hívott konferenciát, a FITI-t. A szervezők idén a környezettudatos informatika kulcsszó alá rendezték az előadásaikat.

Az IT, az informatikai infrastruktúra kétségkívül az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb energiafogyasztó egy cég életében. A berendezések üzemeltetéséhez szükséges energiafelhasználás azonban még így is töredéke csak annak, amennyit például egy helytelenül megtervezett, rosszul kiválasztott komponensekkel felszerelt szerverterem felemészt. Az előrelátó, pontos tervezés, a megfelelően megválasztott klimatizálás azonban nemcsak a költségeket csökkenti, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy a környezetterhelés is alacsonyabb legyen. Csökkenő környezetterhelés, csökkenő költségek Az IT vezetők felelőssége ma már nem csupán a maximális rendelkezésre állás biztosítása. Az elvárás egyre inkább növekszik a környezettudatosság terén is. A tendencia világos: a fogyasztók egyre inkább előnyben részesítik azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek "zöld" szolgáltatótól vagy gyártótól érkeznek. A szemlélet egyre inkább teret nyer a "másik oldalon" is: a versenyben tehát azok állhatnak jobban helyt, akik megfelelő figyelmet fordítanak környezettudatosságukra. A zöld IT szakmai konferenciája: FITI 2008 A zöld szemlélet hatja át a többek között a Rittal szervezésében is életre hívott konferenciát, a FITI-t is. Idén a környezettudatos informatika kulcsszó alá rendeztük előadásainkat, amelyekre szeretettel hívjuk partnereinket! A Rittal kültéri szekrénymegoldásait vonultatja fel elsőként, amelyek az internet- és TriplePlay szolgáltatások alapjai. Ezután az adatközpontok hűtési megoldásainak új irányait, a hidegfolyosós rendszert, valamint a folyadékhűtéses megoldásokat mutatja be - az energiahatékonyság szemszögéből. A felügyelet egy új fokát jelenti a CMC-TC monitoring rendszer, ennek működés közbeni változatát tekinthetik meg az érdelődők. A negyedik szekcióban a szervertermek fizikai biztonságát megvalósító Lampertz megoldásokat ismerhetik meg.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.