Energiatakarékos LED lámpák üzletekbe

|

A Verbatim öt új taggal bővítette energiatakarékos LED lámpáinak családját. Az új lámpák hozzávetőleges működési élettartama 25 000 óra, azaz nagyjából 25-szöröse a hagyományos izzókénak, ugyanis professzionális használatra tervezték őket, elsősorban üzletek megvilágításához.

A hozzávetőlegesen 80% energiamegtakarítást lehetővé tevő LED PAR30 12W és LED PAR38 17,7W lámpák a hagyományos 75W-os és 100W-os PAR izzók E27-es foglalathoz kifejlesztett hagyományos foglalattal rendelkező alternatívái. Fényáramuk 580 illetve 800 lumen. Az új, szintén E27-es foglalathoz kifejlesztett Classic A lámpa 9W-os, fényárama pedig 440 lumen. Ezt a 40W-os izzók kiváltására tervezték. A lámpák 220-240V AC hálózati feszültségről üzemelnek. Ezen felül két új 12V-os (AC vagy DC) szpotlámpával is bővül a paletta. Különlegességük az igen szűk, 25 fokos sugárzási szög, melynek révén tárgyak megvilágítására és kiemelésére alkalmasak. Az első 16W-os, 610 lumen fényáramú LED AR111 típusú lámpa a hagyományos G53 foglalatú 50W-os AR111 lámpák helyettesítésére szolgál. A második 6W-os MR16 típusú lámpa GU5.3 foglalathoz való, fényárama 225 lumen. Ez a 20W-os halogén reflektorizzók kiváltására szolgál. Az új lámpák mindegyike meleg fehér fényű, 2700K színhőmérsékletű, színvisszaadási indexük (CRI) minimum 80. Gazdasági vonzerejüket a jelentős energiamegtakarítás és a kivételesen hosszú működési élettartam adja. Európában az otthoni, illetve az üzleti és ipari világítás adja a teljes energiafogyasztás közel 20 százalékát, így a LED világításra való átállás jelentősen csökkenti az energiafelhasználást és a szén-dioxid kibocsátást. A kompakt fénycsövekkel (CFL) ellentétben, melyek higanyt tartalmaznak, a LED lámpákban nincsen káros anyag. A Verbatim LED lámpái a nagyobb elektronikai nagykereskedéseknél és viszonteladóknál megtalálhatóak.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.