Erste Bank: kedvező tapasztalatok a jogosultságkezelés terén

|

A Sun Microsystems piacvezető jogosultságkezelési portfoliója a hazai pénzügyi szektorban is bizonyított

A Sun Microsystems a magyarországi pénzügyi szektorban először az Erste Banknál vezette be Identity Management megoldását. A 2007. novemberében átadott rendszerről az Erste kedvező tapasztalatokat szerzett az elmúlt fél év során. A bevezetés óta a bank alkalmazottai hozzászoktak a nagyobb fegyelmet igénylő, ám jóval biztonságosabb és modernebb rendszerhez. Az elégedett ügyfél további alkalmazások és rendszerek bevonását tervezi, amelyben a Sun segítségére számít. A projekt legfontosabb eleme az Identity Manager (IDM) volt, amelynek segítségével az Erste Bank az informatikai jogosultságok nyilvántartását, igénylését, azok jóváhagyását, és a jóváhagyott igények automatikus beállítását végzi. A kiépített IDM rendszer bővíthető, további alkalmazások bevonását a bank saját maga meg tudja tenni a legmegfelelőbb ütemezés szerint. „A Sun Microsystems számára fontos volt, hogy a kiváló nemzetközi referenciák után a hazai pénzügyi szektorban is kiemelkedő projektet vigyen véghez. Az elmúlt fél év kedvező tapasztalatai alapján nyugodtan állíthatom, hogy ezt az Erste Bankkal közösen sikerült véghezvinnünk. A rendszer specifikációi miatt egy hosszabbnak számító tervezési és felmérési szakasz után egy sikeres bevezetést köszönhetünk a projekten dolgozó mérnökeinek, amelyre joggal lehetünk büszkék”. – nyilatkozta Török Tamás, a Sun Microsystems szoftver-üzletágának igazgatója. Nemzetközi kitekintés A jogosultságkezelés globális piacvezetőjeként ismert Sun felhasználók milliárdjait kezeli az egész világon a pénzügyi szolgáltatói szektortól a közlekedésen át a kormányzati felhasználókig. A vállalatok világszerte támaszkodnak a Sun jogosultságkezelési megoldásaira a felhasználói jogosultságok és a biztonságos hozzáférés lehetőségeinek megteremtése, a törvényi szabályozás szerinti működés kialakítása, illetve az összekapcsolt elérésű adatmegosztás elősegítése érdekében, a vállalkozáson kívül és belül egyaránt. A tavalyi év októberében került nyilvánosságra, hogy a Gartner, a felhasználói jogosultságkezeléssel kapcsolatos (Magic Quadrant for User Provisioning, 2H07.1) vizsgálatában a Sun-t a piacvezető cégek szegmensébe sorolta. A hazai Erste projekt mellett nemzetközi tekintetben a 2007-es év során a Sun átfogó, piacvezető jogosultságkezelési megoldásait az Air France-KLM, a BNSF Railway Company és az EDS is széles körben vezette be. További információ Polner Tamás Tel.: (06-1)-489-8996 Mobil: 06-30-444-8996 Email: tamas.polner@sun.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.