Észrevétlen biztonság

|

Az ESET elnyerte az AV-TEST “2011 Best Usability” díját – újabb szakmai nagyágyúval gyarapodott a kutatócsapat Az IT biztonság és az antivírus kutatás témakörében piacvezető független nemzetközi intézmény, az AV-TEST Institute az ESET Smart Security 5 termékének ítélte a “2011 Best Usability” kitüntetést. A cég töretlen fejlődésének záloga lehet, hogy újabb elismert szaktekintély, a holland vírusszakértő Righard J. Zwienenberg is csatlakozott az ESET kutatócsapatához.

A hamis riasztások rendkívül ritka előfordulása és az alacsony erőforrásigény (vagyis a számítógép teljesítményére gyakorolt csekély befolyás) volt az a két fő szempont, ami alapján a hasonló IT-biztonsági szoftverek közül az ESET Smart Security 5 bizonyult a legjobban használhatónak. Ez a szoftver az, amely gyakorlatilag észrevétlenül nyújt maximális védelmet. – Az általunk tesztelt szoftverek közül egyetlen más – otthoni felhasználóknak szánt – termék sem közelítette meg az ESET Smart Security 5 rendkívül magas használhatósági indexét – kommentálta az értékelést Andreas Marx, az AV-TEST igazgatója. A felhasználók minél kisebb mértékű zavarását, s a rendszer teljesítményére gyakorolt rendkívül csekély hatást elismerő díjat érdemes párhuzamba állítani a Virus Bulletin “VB100”-as kitüntetéseivel, amely címből az ESET nemrégiben immár a 71-ediket kapta meg. Mindkét elismerés azt igazolja, hogy a termék valamennyi vírust felismeri, vagyis amellett, hogy vetélytársainál kényelmesebben használható, egyben a legnagyobb biztonságot is nyújtja. A világcsúcsnak számító VB100-as díjsorozat mellett rengeteg egyéb elismerés értékeli még kimagaslónak a sebességet és az antivírus szoftver egyéb fontos jellemzőit, így például a “2011 Top Rated Product”, a “Best Overall Speed 2011”, és szám szerint hat “Advanced+” minősítés az Antivírus összehasonlító tesztekben. Ezt a komplex sikersorozatot értékelte Richard Marko, az ESET vezérigazgatója az AV-TEST díjának átvételekor, amikor ezt mondta: - Az ESET missziójának tekinti, hogy olyan szupererős védelmet nyújtó terméket fejlesszen, amely egyúttal – csekély terhelése révén - szinte észrevehetetlen a felhasználó számára. Ez a mostani kitüntetés csak tovább erősíti ezt az elkötelezettségünket. Az ESET jövőbeli sikereinek további garanciája, hogy a cég újabb szakmai nagyágyúval erősödött: Righard J. Zwienenberg, az ismert holland antivírus-szakértő "Senior Research Fellow"-ként csatlakozott az ESET csapatához. Zwienenberg - aki 1988 óta foglalkozik a vírusokkal és ellenszereikkel, s kutatásai az utóbbi években már általánosabb biztonsági kérdésekre és a kriptológiára is kiterjednek - más vezető kutatókkal együtt vesz részt a további fejlesztésekben részben otthonában, Hollandiában, részben pedig az ESET központjában, Pozsonyban. Bővebb információ az ESET termékeiről és az elismerésekről: http://www.ESET.com címen, valamint a magyarországi forgalmazó honlapján: http://www.sicontact.hu További információ: APROK PR Jávor Zsófia PR specialist eset@aprok.hu Mobil: 30-627-5205

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.