EU támogatásból jött létre a modern közös képviselő, a WEBHÁZMESTER!

|

2012. május 10-én a Platánus Hotelben a MagiCom Kft. hivatalosan is bemutatta az ország első, a lakókkal interneten is kommunikáló modern közös képviselőjét, a WEBHÁZMESTERT. A fejlesztés EU támogatásból jöhetett létre, melyet az Új Magyarország Fejlesztési Terv által kiírt pályázaton nyert el a Magicom Kft. A fejlesztés alapját egy 2003-ban kifejlesztett és egyedi számítógépekre telepíthető társasházkezelő alkalmazás adta.

A fejlesztés alapját egy 2003-ban kifejlesztett és egyedi számítógépekre telepíthető társasházkezelő alkalmazás adta, amely a társasházi közös képviselők nyilvántartási és adminisztrációs munkáját támogatja, viszont nem volt képes a manapság már elvárt interneten keresztüli munkavégzésre és a naprakész tájékoztatás biztosítására. A fejlesztés 2009-ben indult el több informatikus-fejlesztő, majd később több tesztelő bevonásával. A Webházmester fejlesztése során azok a tapasztalatok és igényhalmaz került felhasználásra a rendszer tervezésekor, amely a korábbi szoftver felhasználóitól érkeztek, és ezeket az észrevételeket elegyítették az internetes alkalmazások tárházával, lehetőségeivel és előnyeivel. Az internet, az interneten történő ügyintézés, tájékozódás, tájékoztatás egyre fontosabbá válik a mindennapi élet során. Egyre nagyobb az igény arra, hogy a felhasználók ne csak banki tranzakciókat tudjanak elvégezni, hanem a közüzemi és egyéb ügyfélszolgálatokat is elérhessék a weben keresztül. Jogos az igény, hogy a társasházi lakók a web segítségével szeretnék intézni a lakhatásukkal kapcsolatos ügyeiket. Jelenleg Magyarországon még nem érhető el olyan rendszer, ami ezt az igényt kielégítené, csak részmegoldásokkal találkozhatnak az érdeklődők. A Webházmester azonban nagyrészt tartalmazza a megoldásokat mindezen igényekre, ami egyrészt a társasházi lakások adminisztrációját segíti, másrészt lehetőséget biztosít a körülbelül két millió magyar társasházi lakos számára, hogy interneten keresztül tájékozódjon a lakhatásának költségeiről – közös költség, mérőórák fogyasztásának elszámolása, a lakóközösségben végbemenő eseményekről – felújítások, ellenőrzések, takarítás stb -, bejelentheti a közös képviselőnek problémáit, és végig is kísérheti a probléma megoldásának folyamatát. A közös képviselők pedig egy gomb segítségével képesek a Webházmester programban tárolt adatokat szinkronizálni, és ezáltal a lakóknak láthatóvá tenni a kívánt, kért és előírt adatokat, információkat. A beruházás részben egy közel 16 millió Ft-os európai uniós támogatásból valósult meg. A fejlesztés fontos célja volt az is, hogy a magyar társasházi törvényeknek eleget tegyen a szoftver, így a közös képviselőknek valóban időt és energiát spórol meg a program használata, miközben a törvényes működés kereteit is megteremti. Bővebb információ: www.webhazmester.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.