Európa egyik legnagyobb akkumulátoros energiatárolóját építi a Siemens

|

Az ötezer négyzetméteren felépülő energiatároló létesítmény húszezer átlagos háztartás egy éven át történő áramellátására lesz képes.

A Siemens és a Zukunftsenergie Nordostbayern GmbH (ZENOB) szándéknyilatkozatot írt alá Wunsiedelben egy 100 megawattos akkumulátoros energiatároló létesítmény kulcsrakész felépítéséről.

A 200 megawattóra tárkapacitású telep rendeltetése lesz, hogy a megújuló forrásból származó energiatöbblettel szolgálja ki a keresletet a villamosenergia-hálózatban jelentkező csúcsidőszakokban.

Az ötezer négyzetméteren felépülő energiatároló létesítmény húszezer átlagos háztartás egy éven át történő áramellátására lesz képes. A líthium-ion akkumulátoros tárolórendszert a Fluence, a Siemens és az AES vegyes vállalata szállítja. A projektet a Siemens vezeti, beleértve a koncepció technológiai megvalósítását, valamint a középfeszültségű kapcsolórendszer kiépítését és a telep magasfeszültségű energiahálózattal való összekapcsolását is.

Az energiatároló létesítmények segítenek a villamosenergia-hálózat stabilizálásában és a megújuló forrásból származó energia jobb hasznosításában. A Fluence készülő tárolórendszerét nagy mennyiségű zöld energia tárolására és kibocsátására tervezték. A tiszta energia ennek köszönhetően az előállítástól eltérő időszakokban, többek között a drága csúcsterhelés idején is rugalmasabban felhasználhatóvá válik.

Múlt héten ugyancsak Wunsiedelben ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött egy 8,75 megawatt kapacitású hidrogéntermelő üzem építése is. A létesítmény 2022-ben kezdi működését, és évente akár 1350 tonna hidrogént fog előállítani kizárólag megújuló forrásból - például nap- vagy szélerőműből - származó energia felhasználásával.

Bővebben >>>

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.