Éves jelentés: lendületes növekedésben az SAP-s felhő

|

Az SAP szoftvergyártó közzétette a 2017. december 31-én zárult egész évre vonatkozó gyorsjelentését.

"Gyors növekedést ígértünk a felhőszolgáltatások terén, és ezt teljesítettük is"-mondta az SAP vezérigazgatója a 2017-es eredményekről. Bill McDermott hozzátette: "Az S/4HANA értékesítése rekordot dAz S/4HANA értékesítése rekordot döntött, amely jelentősen növelte a teljes felhő-üzletág eredményeit is. Az SAP ügyfelei körében egyre nő az igény, hogy az SAP Leonardo megoldásaival tegyék intelligenssé cégüket." A vállalatirányítási rendszerek új generációját jelentő S/4 HANA megoldást már több 7900 szervezet választotta, mely éves alapon 46%-os növekedést jelent.

A felhő üzletág 26%-os növekedés mellett 3,7 milliárd euró bevételt termelt.

Teljes árbevétel soron 23,46 milliárd eurót ért el a szoftvergyártó, mely 6%-os bővülésnek felel meg a tavalyi évhez képest.

Az előre tervezhető bevételek aránya (azaz a felhő és támogatási bevételek) elérte a 63%-ot.

Az egy részvényre jutó nyereség 10%-al emelkedett, 3,36 euróra.

Üzleti kilátások

Az SAP 2018-ban azt várja, hogy

  • a teljes árbevétel 5-7%-al nő, 24,6-25,1 milliárd euró közé;

  • a működési eredmény 8-11%-al emelkedik, 7,3- 7,5 milliárd eurós sáv közé;

  • a felhős termékek értékesítése 27-33%-al bővül, azaz 4,8-5 milliárd euróra emelkedik.

Az SAP ezen túlmenően megerősíti várakozásait 2020-ra. Ekkora a szoftvergyártó tervei szerint a teljes árbevétel 29-29 milliárd eurót tesz ki, a felhős üzletág 8-8,5 milliárd eurót teljesít, a működési eredmény pedig 8,5-9 milliárd euróra fog rúgni. Az előre tervezhető bevételek ekkora 70-75%-ot fognak kitenni.

Az éves gyorsjelentés további részletei: https://news.sap.com/sap-announces-preliminary-fourth-quarter-and-full-year-2017-results/

 

Új felvásárlás indul

Az SAP egyúttal bejelentette, hogy megállapodást írt alá a CRM (ügyélkapcsolat menedzsment) megoldások egyik alterületét jelentő, ún. Q2C (quote to cash)-eszközök vezető szállítója, a felhőalapú megoldásokat fejlesztő amerikai Callidus Software Inc. felvásárlásáról. A Callidus megoldásait a Hybris portfóliójába emeli be az SAP. A felvásárlás 2,4 milliárd dollár értékű, és várhatóan 2018 második negyedévében zárul le.

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.