Felvásárlással kezdi az évet a Sun Microsystems

|

A Sun Microsystems bejelentette a Q-layer nevű cég, publikus és magán számítási felhős (cloud computing) infrastruktúrák bevezetésével és menedzsment automatizálásával foglalkozó cég felvásárlását. A belgiumi központtal működő Q-layer szervezetileg betagozódik a Sun Cloud Computing divíziójába, amely a számítási felhős technológiák, architektúrák és szolgáltatások fejlesztése és integrálása területén tevékenykedik.

A Q-layer technológiájával leegyszerűsödik a számítási felhők felügyelete, és a felhasználók gyorsan állíthatják rendszerbe, illetve telepíthetik az alkalmazásokat, ami fontos szerepet játszik majd a Sun nyilvános és magán számítófelhők létrehozására irányuló stratégiájában. Az üzletmenet szempontból kritikus folyamatokban a cégek egyre inkább a technológiára hagyatkoznak, így az adatközpont gyorsasága határozza meg alapjaiban a teljes vállalat rugalmasságát. A Q-layer szoftverei támogatják például a szerverszolgáltatások, tárhelyek, sávszélesség és alkalmazások azonnali kiosztását, így a felhasználók saját igényeiknek megfelelően méretezhetik számítástechnikai környezetüket. „A Sun nyílt, hálózatközpontú arculata, valamint az optimalizált rendszerek, szoftverek és szolgáltatások együttesen adják a magán és nyilvános számításifelhő-termékkínálat kritikus építőelemeit” – nyilatkozta David Douglas, a Sun Microsystems Cloud Computingért felelős alelnöke, majd így folytatta: „A Q-layer technológiája és szakértelme kibővíti a Sun termékkínálatát, ezzel pedig leegyszerűsíti a számítási felhők felügyeletét és az alkalmazások fejlesztésének sebességét.” A számítási felhők használatával a számítási és adattároló erőforrások a világhálóra kerülnek át, ami hatékonyabb működést, jobb méretezhetőséget, valamint gyorsabb és könnyebb szoftverfejlesztést tesz lehetővé. A Sun a nyílt technológia, saját szakértelme és az ügyfelek saját cloud computing kiépítése, üzemeltetése és használata iránti elkötelezettsége miatt is ideális tanácsadó és partner olyan cégek számára, akik saját berkeikben cloud alapú infrastruktúrát kívánnak kiépíteni, valamint olyan vállalatok és szolgáltatók esetében is, akik nyilvánosan elérhető szolgáltatásokat kívánnak nyújtani saját ügyfeleiknek. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, mivel az ügylet nem befolyásolja a Sun üzleti teljesítményét. A Sun Cloud Computing stratégiájáról bővebben olvashat a http://sun.com/cloud weboldalon.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár