Folyamatos a káosz, mert kész káosz a folyamat? - Process management rendszerrel a hatékonyabb működésért

|

Az igények gyors változásával és az új technológiák megjelenésével a vállalatok működése egyre összetettebbé válik, és egyre nehezebb átlátni a szervezeten belül zajló folyamatokat.

Könnyű elveszni a részletekben, ha minden apróságot külön kell adminisztrálni a cég minden egyes részlegében, a szabadságoktól kezdve az üzleti utazások engedélyezésén át a szoftverfejlesztési ciklusok egyes lépéseiig. A Micro Focus szakértői szerint azonban egy fejlett folyamatkezelő megoldás segítségével könnyen úrrá lehet lenni a káoszon.

Gyakori probléma a vállalatoknál, hogy a kommunikáció és az adminisztráció szinte több időt vesz el, mint maga az érdemi munka. A Micro Focus adatai szerint az alkalmazottak a vállalatoknál átlagosan több mint 12 órát töltenek havonta a különböző táblázatok frissítésével, egyesítésével és javításával. A munkavállalók 80 százalékának problémát okoz, hogy egymásnak ellentmondó táblázatokból kell összesítenie az adatokat, ami a hatékonyság rovására megy, és felesleges munkával jár. Emellett egy átlagos munkavállaló átlagosan több mint heti 11 órát tölt az e-mailek olvasásával és megválaszolásával, a személyes megbeszélések pedig szintén komoly időmennyiséget emésztenek fel.

A szervezetek nagy része tisztában van ezekkel a problémákkal, ezért egyre többen alkalmaznak olyan eszközöket, amelyek az üzleti folyamatok követését hivatottak segíteni. Ezzel azonban az a nehézség, hogy sok helyen több különféle folyamatkezelő rendszert alkalmaznak a különböző ügymenetekhez, amelyeket külön-külön frissítenek, ez pedig újfent felesleges adminisztrációt igényel, és a hibázási lehetőségek számát is növeli. Az ideális megoldás egy olyan fejlett rendszerben rejlik, amely minden műveletet, sőt minden egyéb process management rendszert egy helyen képes kezelni.

Mint a "nagyok"

Pontosan ezt teszi lehetővé például a Micro Focus Solutions Business Manager, amelyet az üzleti és informatikai munkafolyamatok, illetve a DevOps-műveletek átfogó kezelésére alakítottak ki, és számos különféle rendszerrel integrálható, ezért segítségével egy helyen kezelhető minden folyamat. A megoldás hatékonyan összehangolja és automatizálja a műveleteket, és átláthatóságot biztosít a teljes szervezet felett, beleértve az üzleti és IT-üzemeltetési részlegeket, valamint a szoftverfejlesztési életciklusokat is.

A testre szabható eszköz segítségével egyszerűen használható folyamatkezelő alkalmazások alakíthatók ki rengeteg különféle terület menedzselésére, a szabadságok kérvényezésétől és nyilvántartásától kezdve a céges utazások engedélyezésén át az alkalmazottak felvételéig és értékeléséig vagy éppen az alvállalkozók kezeléséig.

A szoftvert az eBay is sikerrel alkalmazza fejlesztési metódusainál, ahol különösen nagy szükség van a biztonságos változáskezelési folyamatokra, hiszen egyetlen apró módosítás több ezer más cégre és több százezer más emberre is hatással van. Ezért szigorúan ellenőrzött lépéseken keresztül zajlik az újonnan írt kódok bevezetése a rendszerbe: a fejlesztőknek minden esetben előzetesen kérvényezniük kell feletteseik jóváhagyását. Mivel a Micro Focus eszköze jól összefogja és gördülékennyé teszi ezeket a kéréseket és jóváhagyásokat, jelentősen lerövidítette a vállalatnál az engedélyezésre fordítandó időt, és drasztikusan csökkent a nyitva maradt kérelmek száma is.

Mindent egy helyen

Egy ilyen fejlett megoldás segítségével automatizálhatók a műveletek, és kizárhatók a kézi folyamatok. Ezek az eszközök általában nemcsak asztali gépekről, de mobil készülékekről is elérhetők, és valós idejű értesítések, illetve riasztások küldését is lehetővé teszik, ami felgyorsítja a jóváhagyást.

A Micro Focus megoldása jól skálázható és testre szabható, mind a funkciók, mind a megjelenítés tekintetében, ezért bármilyen vállalat számára ideális választás. Egyszerűen biztosít pontos rálátást a különféle műveletekre, és sokoldalú együttműködési lehetőséget kínál a csapattagok és minden más, a folyamatokban érintett személy számára.

Az eszköz segítségével átfogó jelentések is készíthetők, amelyek teljes képet adnak a teljesítményről, és segítenek az esetleges hibák, szűk keresztmetszetek vagy lassító tényezők feltárásában. Az optimalizált folyamatoknak köszönhetően a költségek csökkennek, miközben a biztonság nő és a compliance előírások teljesítése is egyszerűbbé válik.

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.