A Fujitsu átfogó menedzselt IKT-szolgáltatási megállapodást írt alá a finn VTT kutatóintézettel

|

A Fujitsu ma bejelentette, hogy megnyerte a finn VTT¹ kutatóintézet által kiírt IKT-tendert.

Az új megállapodás kibővíti a Fujitsu és a VTT meglévő, átfogó IKT-támogatási szerződését, és többféle digitális technológiai szolgáltatás, köztük támogatás és szakértői szolgálatások nyújtását irányozza elő például a VTT Office 365 bevezetésének következő szakaszára.  

A Fujitsunak nyílt tendereljárással odaítélt szerződés annak a 14 éves partnerkapcsolatnak a meghosszabbítása, amelynek keretében a Fujitus megreformálta a VTT informatikai rendszereit. Az új megállapodás részeként a Fujitsu felügyeli a kutatóintézet hibrid infrastruktúráját, és gondoskodik a VTT üzletileg kritikus alkalmazásainak folyamatos rendelkezésre állásáról. Ezen túlmenően a Fujitsu intézi a munkaállomások támogatását, a VTT 2100 dolgozójának migrálását a Windows 10 környezetbe és az Office 365 csomag folyamatos támogatását. 

Az új szerződés nagyobb internetes biztonságot nyújt
Rangos közintézményként a VTT jelentős összegeket fordít internetes biztonsága javítására. A VTT rendszereinek védelme érdekében a Fujitsu a teljes IT-infrastruktúrát fejlett finnországi internetes biztonsági központjából felügyeli. A Security Information and Event Management-alapú rendszerek 7x24 órában gyűjtik az adatokat a potenciális kockázatok vagy fenyegetések azonosítása és enyhítése céljából. 

"Páratlanul mélyreható szakértelmünk és kivételesen széles szolgáltatás- és megoldásportfóliónk révén holisztikus szemlélettel tudjuk felügyelni a fontos infrastruktúraszolgáltatások működését. Nagyon örülünk ennek az új megbízásnak, amely beépül a VTT-vel közösen indított hosszú távú digitális átalakulási programba. Már nagy utat tettünk meg együtt, és bízunk benne, hogy a felhőalapú alkalmazások és a menedzselt biztonsági szolgáltatás bevezetésével sikerül meggyőzően bizonyítanunk, hogy folyamatosan képesek vagyunk a felhasználók tökéletes támogatására optimalizálni a VTT rendszereit" - nyilatkozta Simo Leisti, a Fujitsu Finland ügyvezető igazgatója.  

"Kapcsolatunk a Fujitsuval 2005-ben kezdődött. Ekkor határoztuk el, hogy a technológiai infrastruktúra üzemeltetése helyett az ügyfélérték nyújtására szeretnénk összpontosítani. Finnországban akkoriban az elsők között szerveztük ki IKT-infrastruktúránkat, most pedig hasonlóan innovatív szemlélettel törekszünk az új technológia bevezetésére. Biztosak vagyunk benne, hogy ezzel a megállapodással további előnyökhöz jutunk, a felhőalapú alkalmazásoktól például reagálókészségünk javulását várjuk" - mutatott rá Petri Kujala, a VTT informatikai vezérigazgató-helyettese.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.