Advertisement

A Fujitsu bemutatja a kvantumalapú számítástechnika legújabb vívmányait az idei Mobile World Congressen

|

A Fujitsu az idei Mobile World Congressen azt mutatja be, hogyan halad a számítástechnika következő fejlődési szakaszának élvonalában. A látogatók megtudhatják, miként segít a kvantumszámítástechnikai koncepciók gyorsabb megvalósítása érdekében végzett úttörő munkájával megoldani a különböző iparága

A Fujitsu az 5-ös csarnok A80-as standján állítja ki Digital Annealer számítási architektúráját, amely kvantumalapú digitális áramkörök segítségével oldja meg gyorsabban a kombinatorikai problémákat. A forradalmi technológia a hagyományos számítógépes architektúrák és a kvantumszámítógépek közötti szakadékot áthidalva kínál a meglévő infrastruktúrákba is beilleszthető, lenyűgöző számítási képességeket.

A Digital Annealer architektúra hagyományos félvezető-technológiát alkalmaz olyan, rugalmas áramköri konfigurációkkal, amelyekkel a problémák szélesebb köre kezelhető, mint a jelenlegi kvantumszámítástechnikai technológiával. A kvantumszámítógépekkel ellentétben a Fujitsu Digital Annealer architektúrája szobahőmérsékleten is működőképes - a bonyolult és drága hűtési megoldásokkal elérhető abszolút nullához (-273 Celsius fok) közeli hőmérséklet helyett. A Digital Annealer hagyományos adatközponti rackre szerelhető, míg a kvantumszámítógépek puszta működéséhez is költséges háttérinfrastruktúrára van szükség. Ebből eredően a Digital Annealer ideális megoldás a valós alkalmazási területek kombinatorikai problémáinak megoldásához: pl. a molekulák közötti hasonlóságok azonosításához az új gyógyszerek fejlesztése során, vagy a befektetési portfóliók optimalizálásához.

A Fujitsu a 2018-as barcelonai Mobile World Congress alkalmából a mobil működést és a digitális átalakulást támogató technológiáit is kiállítja, és bemutatja, miként működik együtt ügyfeleivel és partnereivel a közös digitális projekteken (co-creation). A Fujitsu emellett gyakorlatias demókat is tart majd, és esettanulmányokat ismertet az "Emberközpontú innováció - digitális co-creation" szlogen jegyében. Az érdeklődők így megtudhatják, hogyan teremtenek a Fujitsu fejlett technológiái értéket a különböző iparágakban, például a gépkocsigyártásban, a feldolgozóiparban és a szállítmányozásban.

A Fujitsu Mobile World Congress 2018 keretében tartott élő demói és co-cretion esettanulmányai a következő fontos technológiákkal és iparágakkal foglalkoznak:

  • Hálózatra csatlakozó autók és Over-the-Air (OTA) megoldások: új alapokon a gépkocsigyártás jövője
  • SPATIOWL közlekedési megoldások - fontos lépés az intelligens városok koncepciójának gyakorlati megvalósítása felé
  • Ipar 4.0 az INTELLIEDGE IoT-platformmal
  • Mesterséges intelligencia a gyakorlatban: esettanulmányok az üzleti teljesítmény javításának lehetőségeiről
  • Az 5G érkezése: hogyan készülhetnek fel a szolgáltatók, előzhetik meg versenytársaikat, és használhatják ki maradéktalanul az áttörő jelentőségű, új távközlési technológiában rejlő potenciált
  • A Fujitsu Virtual Private Digital Exchange (VPX) technológiája: a blockchain technológia alkalmazása az iparágakon átívelő biztonságos adatkezeléshez. Hogyan gyorsítja az új hálózati technológia a digitális co-creationt támogató adatcserét
  • A Fujitsu új IoT-projektjei a hipercsatlakoztatott digitális szolgáltatások szegmensében: Hybrid IT, Digital Workplace és Network Managed Services
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra » Advertisement

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.