A Fujitsu és az Inria közös kutatási programot indít a mesterséges intelligencia területén

|

A Fujitsu hosszú távú kutatási és együttműködési (co-creation) programot indított Franciaország Nemzeti Számítógéptudományi és Automatizációs Kutatóintézetével, az Inriával.

Az új program az Inria mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatás-fejlesztési szakértelmével ötvözi a Fujitsu technológiáját. A Fujitsu japán mérnökeiből és az Inria szakembereiből létrehozott közös csapat fejlett matematikai és számítástechnikai módszerek alkalmazásával, közösen dolgozik az új gépi tanulási és AI-technikák fejlesztésén. Mesterséges intelligencia segítségével értelmezik az IoT-adatokat, és felismeréseket nyernek ki belőlük az ügyfelek számára. Az együttműködés keretében kidolgozott megoldásokat a Fujitsu emberközpontú AI-platformjába, a Zinraiba és az Inria szoftvereibe is beillesztik.

 

2017 márciusában a Fujitsu bejelentette, hogy 50 millió euróval támogatja Franciaország dinamikus digitális közösségét az új emberközpontú intelligens megoldások közös fejlesztésében. A megoldás célja új szolgáltatások és technológiák fejlesztése a francia kormánnyal, felsőoktatási intézményekkel, kutatóintézetekkel és start-upokkal karöltve.

 

"A különböző szakterületeken felhalmozott tudást a 'co-creation' szemlélet jegyében ötvözve szeretnénk továbbfejleszteni a jelenlegi ügyféligények kiszolgálására rendelkezésre álló technológiát. A kiterjedt franciaországi AI-technológiai ökoszisztémában rejlő lehetőségeket, azon belül különösen a gépi és mélytanulás terén összegyűjtött szakértelmet kiaknázva fejlesztünk innovatív megoldásokat ügyfeleinknek. Egy évvel ezelőtt megalapítása óta a Fujitsu kiválóságközpontja már a helyi start-upok közel egyharmadával indított sikeres együttműködést, több mint 30 helyi projektet kezdeményezett francia cégekkel, és tucatnyi európai AI-programban vesz részt a kiskereskedelmi és gyártóipari felhasználásra szánt megoldások fejlesztése céljából" - nyilatkozta Axel Mery, a Fujitsu Franciaország műszaki vezérigazgató-helyettese.

"Az Inria neve Franciaországban és azon kívül is jól ismert a mesterséges intelligencia, a statisztika és a gépi tanulás terén végzett munkájáról. A Fujitsuval és a hozzá hasonló vezető globális IT-szereplőkkel folytatott együttműködés egyedülálló lehetőségeket kínálnak kutatóink számára, hogy a valós környezetben és iparági adatokkal szerzett gyakorlati szakértelemmel ötvözzék elméleti tudásukat" - fejtette ki Frédéric Chazal, az Inria kutatási igazgatója.

Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.