A Fujitsu ETERNUS LT család támogatja az LTO-8 technológiát

|

A Fujitsu bejelentette, hogy ETERNUS LT termékcsaládja támogatja a hosszú távú mentésre és archiválására jól használható, az előző generáció adatkapacitását megduplázó LTO-8 szalagos meghajtókat. Az LTO-8 technológiával az ETERNUS LT szalagkönyvtárak akár 30 TB tömörített adatot is képesek tárolni.

Ez megkönnyíti az offline tárolásra szánt biztonsági másolatok készítését, amelyekkel még kiberbűncselekmény elkövetése, például zsarolóvírus-támadás esetén is fenntartható az üzletileg kritikus adatok sértetlensége és hozzáférése.

A nagyvállalatok egyre inkább ki vannak téve a potenciálisan adatvesztéssel vagy -sérüléssel járó internetes támadások veszélyének. A legújabb fenyegetést a zsarolóvírusok jelentik, amelyek esetében a támadó titkosítja a kritikus adatokat, és csak akkor adja meg a titkosítás feloldásához szükséges kulcsot, ha az áldozat bitcoinban kifizeti a megszabott váltságdíjat. Ezek a támadások egyre kifinomultabbak, a megfertőződéshez mindössze néhány másodpercre van szükség, és az adataiktól elzárt szervezetek olyan károkat szenvednek el, amelyek helyreállítása heteket, sőt akár hónapokat vehet igénybe. Emiatt a mentés "3-2-1" ökölszabálya relevánsabb, mint valaha. Ennek értelmében minden adatról legalább három másolatot kell tárolni, ebből kettőt eltérő adathordozón, egyet pedig offline. A titkosított offline másolat megőrzése garantálja a működés szempontjából kritikus adatok biztonságát online támadás esetén.

A Fujitsu ETERNUS LT szalagos rendszereinek legújabb verziója jól skálázható, költséghatékony mentési megoldás kialakítását teszi lehetővé. A hardveralapú, automatikus adattitkosítás fokozza a biztonságot és a megfelelést. Az ETERNUS LT rendszerek sokféle adattárolási igényt kielégítenek, például a hosszú távú archiválás, a katasztrófa utáni visszaállítás és az emberi beavatkozás nélküli, automatikus biztonsági mentés területén. A szalagos adattárolásra érvényes globális megfelelési szabályok betartását segítő ETERNUS LT rendszerek a WORM (Write Once, Read Many) protokollt is támogatják, amely a törlés és a felülírás ellen védett formában tárolja az adatokat.

"A kibertámadások veszélyét nem lehet teljesen kiküszöbölni, de a fontos üzleti adatok másolatának szalagos offline tárolása kínálja ellenük a leghatásosabb védelmet. A jól hordozható, kisméretű, megnövelt kapacitású LTO-8 szalagkazettákon kényelmesen tárolhatók offline az adatok. A fokozott biztonság érdekében a másolatok elkészülte után a kazettákat akár széfben is el lehet helyezni. Ez a módszer újabb réteggel erősíti a zsarolóvírusok és más jellegű online támadások elleni védvonalat" - nyilatkozta Marcus Schneider, a Fujitsu adatközponti termékekért felelős EMEIA-régióbeli főigazgatója.

A Fujitsu az ETERNUS CS adatvédelmi célgépek mindhárom modelljénél - ETERNUS CS200c, ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 - is bevezeti az LTO-8 támogatását.

Ár és piaci bevezetés
Az ETERNUS LT20, ETERNUS LT40, ETERNUS LT60 és ETERNUS LT260 tárolók 2018. május 31-től minden térségben támogatják az LTO-8 technológiát.

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.