A Fujitsu a Gresham VME szoftverüzletágának felvásárlásával bővíti VME mainframe platformját

|

A Gresham Technologies plc. VME szoftverrészlegének felvásárlásáról aláírt megállapodással a Fujitsu ma fontos mérföldkövet ért el Virtual Machine Environment (VME) (1) mainframe üzletágának fejlődésében.

A tranzakcióval a Fujitsu VME-alapú rendszereket használó ügyfelei még nagyobb mértékben és többféle feladatra használhatják a vállalat masszívan skálázható, konzekvensen megbízható mainframe platformját. A VME sokféle kritikus üzleti alkalmazást támogat, és világszerte számos szervezet működésében fontos szerepet játszik (2). A Fujitsu ügyfelei szívesen futtatják VME-környezetben a digitális működésük szempontjából kritikus fontosságú alkalmazásokat - például a banki szolgáltatások, a HR és a bérszámfejtés területén.  

Azzal, hogy a fenti elemek átkerülnek a Fujitsu VME portfóliójába, a Gresham VME ügyfelei stratégiai ütemtervet kapnak a Fujitsu - Modern VME Environment (MVE) platformra épülő - következő generációs VME Platform as a Service (VPaaS) megoldására való átálláshoz. Előnyt jelent számukra, hogy a Fujitsu garantált, folyamatos operatív szoftvertámogatást és -karbantartást kínál a mainframe felhasználóknak.

A Fujitsu és a Gresham megállapodását közös műszaki megvalósíthatósági tanulmány készítése előzte meg. A tanulmány megállapította, hogy a Gresham VME termékei együttműködnek a Fujitsu VME utódplatformjával, a Modern VME Environmenttel (MVE), számszerűsítette a termékfrissítés követelményeit, továbbá azonosította a kapcsolódó kockázatokat és előnyöket. 

Megjegyzések
(1) A Virtual Machine Environment (VME) operációs rendszert az egyesült királyságbeli ICL fejlesztette ki az 1970-es évek közepén. Az ICL-t a Fujitsu 1998-ban felvásárolta. A VME jelenleg a Fujitsu egyik vezető mainframe operációs rendszere, és továbbra is az egyik legújabb, kategóriavezető operációs rendszernek számít. A Gresham egész portfóliót fejlesztett kiegészítő szoftvertermékekből a VME operációs rendszerhez. A felvásárlás által érintett termékek: AltaData, DataServe Client for Unix, DataServe Client for VMS, DataServe Client for Windows, DataServe for VME (kliens és szerver), DataServe Server for Unix, DataServe Server for VMS, DB/FastDump, DB/FastIC, DDS Server, JJMAN (a JJMAN Archive-t is ideértve), TPMS Gateway, TPS, TPS Server, VME Bridge (más néven OSI Gateway).

(2) VME-alapokon fut például az Egyesült Királyság kormányzati bevételi és juttatási rendszere, amely több mint 150 ezer dolgozó számára nyújt online támogatást, és egymilliárd feletti számú tranzakciót kezel évente.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.